Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Bootje overvaren bij Wemeldinge

Toegevoegd: 12-08-2013, 13.31 uur
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - Bij Wemeldinge is vanochtend een bootje overvaren door een tanker. Er is één slachtoffer boven water gehaald. Er zijn mogelijk meer slachtoffers.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur nabij de Postbrug aan de Westelijke Kanaalweg. Het bootje verdween direct onder water. De hulpdiensten startten direct een grote zoekactie. Diverse duikteams, vijf ambulances, twee traumahelikopters, een Seakinghelikopter uit België, een SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht en een politiehelikopter werden ingezet. Ook diverse andere brandweerteams kwamen ter plekke.

Een uur en achttien minuten na de eerste alarmering werd door een duiker een slachtoffer uit het water gehaald. Dit slachtoffer is op de kant gebracht en enige tijd later met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd.

Rond 13.45 uur kwam het bootje boven water nadat er sleepkabels aan vast waren gemaakt en een trekpoging was ondernomen. Het bootje zal met een telekraan op de wal worden getakeld.

Zie ook:
Zeker twee doden in Wemeldinge (12-08-2013)

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brian (12-8-2013 om 22:26)
Weet niet of het te maken heeft met voorrang. wellicht had het bootje moter pech. zo,n tanker kan uiteraard niet zo maar stoppen. Een drama wat gebeurd is. en sterkte toe gewenst aan alle betrokkenen.
Johan Dingemanse (12-8-2013 om 17:15)
Alle duikteams geweldig. Ook veel sterkte met verwerking Praat er over binnen je groep. Groet Johan Dinemanse
K (12-8-2013 om 15:13)
Voorrangs foutje? nu heb ik geen verstand van regels op het water maar wel van massa en van een tanker win je niet met een jachtje hopelijk gaat het goed met de opvarenden
Cookie-instellingen beheren