Weerbericht:
Wisselvallig, ook geregeld zon, in het zuidwesten vooral zaterdag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man opgepakt voor reeks incidenten

Toegevoegd: 12-11-2013, 14.20 uur
De gestolen fiets.
De gestolen fiets.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

GOES - In de nacht van zondag op maandag is in de Thorbeckelaan in Goes een 29-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstel, heling, vernieling en openbare dronkenschap.

De verdachte werd 's nachts opgemerkt door een buurtbewoner. Deze zag hem in een tuin lopen van één van de buren en belt de politie. Ook viel het de melder op dat er een onbekende fiets in de nabijheid van zijn woning stond. Op het moment dat de agenten agenten ter plaatse kwamen was de verdachte er, vermoedelijk op de fiets, vandoor gegaan. Vervolgens werd met een politiehond de omgeving afgezocht. Op de Van Hogendorplaan ging de hond stilstaan bij een fiets die vermoedelijk gebruikt werd door de verdachte.


Het spoor liep weer terug naar de Thorbeckelaan. Daar zagen de agenten een man uit een caravan vluchten die naast een woning geparkeerd stond. Kort daarop werd de man met behulp van de politiehond aangehouden en voor verhoor meegenomen naar PI Torentijd in Middelburg.Tijdens het verhoor werden enkele zaken met elkaar in verband gebracht. Zondagmiddag werd dezelfde man in een parkeergarage aan de Westwal door ambulancepersoneel op de been geholpen nadat hij onwel was geworden door overmatig alcoholgebruik.

Diezelfde middag kwam er een melding binnen dat een dronken man bij een supermarkt in de Marconistraat gestolen goederen aan passanten probeerde te slijten. Op het moment dat agenten arriveerden was de verdachte al verdwenen. Aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden werd hij herkend als de man die in de parkeergarage onwel was geworden.

Later die avond probeerde de verdachte opnieuw spullen te verkopen in de Rommerswalestraat. Een bewoner meldde bij de politie dat er een dronken man in zijn tuin stond met een supermarkttas vol spullen. Na enig aandringen vertrok hij richting het centrum. Enkele uren later trof deze melder de verdachte opnieuw aan bij een supermarkt in het Kloveniershof, waar hij zeer geïnteresseerd fietsen stond te bekijken.

Mogelijk heeft de verdachte een fiets gestolen in de omgeving van het Kloveniershof en is daarmee naar de Thorbeckelaan gereden. De fiets is na zijn arrestatie meegenomen naar het politiebureau. Diegene die zijn of haar fiets herkend op bijgaande foto kan zich melden via 0900 8844 of even langskomen bij het bureau in Goes. De man is na verhoor in verzekering gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaja (13-11-2013 om 18:06)
Ja en wij een bewogen nachtje....
Laurens (12-11-2013 om 22:08)
Die had er toen hij 's nachts opgepakt werd al een aardig bewogen dagje opzitten zeg.....