Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Nieuwe taken parkeerwachters Hulst

Toegevoegd: 24-12-2013, 10.49 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Vanaf 1 januari krijgen de parkeerwachters in de gemeente Hulst er taken bij. De nieuwe toezichttaken (zogenaamde BOA-taken) hebben vooral betrekking op fietsen in voetgangersgebieden of eenrichtingsstraten en op hondenpoep en loslopende honden. Dit zijn vaak voorkomende overtredingen, die veel ergernis veroorzaken.


De maand januari wordt gezien als een ‘gewenningsperiode’ en daarom krijgen overtreders eerst een waarschuwing alvorens een boete wordt uitgeschreven. De parkeerwachters gaan hun taken in eerste instantie hoofdzakelijk in de binnenstad van Hulst uitoefenen. Na de gewenningsperiode in de binnenstad gaan de BOA’s ook incidenteel in andere kernen controleren.

De parkeerwachters hebben inmiddels een training achter de rug om zich in hun nieuwe taak te bekwamen. De parkeerwachters zijn nu zogenaamde BOA’s. Dat betekent Buitengewone Opsporingsambtenaar. Zij helpen mee toezicht te houden op de lokale openbare orde en veiligheid, en controleren of ieder zich aan de regels houdt en geen overtreding begaat.

De extra taken van de parkeerwachters in het kader van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) worden uitgevoerd binnen het beschikbare urenbudget.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (24-12-2013 om 12:16)
Zieligste baantje ter wereld....
Cristel (24-12-2013 om 12:13)
Zal niet het meest dankbare baantje zijn...
Els (24-12-2013 om 11:58)
Kijk eens aan ze worden Boa's die zijn nog erger dan de politieagenten,Die Boa's die gaan nu helemaal naast hun schoenen lopen, ze denken gelijk dat ze nu echte kerels zijn.
Snapputniet (24-12-2013 om 11:39)
Waarom een gewenningsperiode? Het mag al jaren niet, het enige waar je aan moet "wennen" is dat je door een andere instantie bekeurd wordt. Wat niet went is dat overtreders vaak ontzien worden...
Cookie-instellingen beheren