Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Reeks plofkraken op parkeerautomaten

Toegevoegd: 16-08-2014, 11.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De afgelopen weken zijn op Walcheren en Noord-Beveland diverse parkeerautomaten opgeblazen. In Groede is in de nacht van donderdag op vrijdag ook al een parkeerautomaat opgeblazen. Door de explosies zijn de parkeerautomaten volledig vernield.


Het gaat om twee automaten in Vlissingen, twee in de gemeente Noord-Beveland en twee in de gemeente Veere. Volgens loco-burgemeester van de gemeente Veere Jaap Melse doen de politie en de gemeenten 'al het mogelijke om de daders te pakken te krijgen'.

Melse roept omwonenden van parkeerautomaten dan ook op om meteen de politie te bellen als ze een knal horen. "Toen in Oostkapelle een automaat werd opgeblazen dachten de omwonenden dat er stropers aan het jagen waren en daarom duurde het even voor de politie werd ingelicht. Dus als je zo´n knal hoort, meteen de politie bellen."

De vernielingen zijn een grote schadepost voor de gemeenten. Een nieuwe parkeerautomaat kosten zo'n 12.000 euro.

Zie ook:
- Parkeerautomaat opgeblazen in Groede (15-08-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nieuwedurp (1-9-2014 om 10:37)
het is toch niet meer normaal ook 1,70 moeten betalen voor 1 uurtje parkeren !! waarschijnlijk denken de dader of daders er ook zo over !!
TSS (18-8-2014 om 09:30)
Vooropgesteld: ik betaal liever ook zo weinig mogelijk aan de gemeente (of wie dan ook). Maar als de parkeerautomaten weggehaald worden en de gemeente die inkomsten dus mist, ben ik bang dat de burgers het gemis van die inkomsten mogen gaan betalen via de belastingen. Dus wat mij betreft mogen die parkeerautomaten blijven staan en de gebruiker betalen.
Arie (17-8-2014 om 09:39)
@Vlissingen.. Exact hoe ik er ook over denk.. Al 3x een boete gehad omdat ik te laat was bij mij auto voor het bijvullen.. Dan heb ik het over max 10 minuten idd.. hop boete.. Bedankt.. terwijl je gewoon betaalt, heen en weer rent en je best doet. Walgelijk dat vooruit betalen, je betaalt ALTIJD te veel namelijk!
Vlissingen (16-8-2014 om 18:21)
Ja hoor, laatst was ik 5 tot 10 minuten te laat bij m'n auto en lag er al zo'n mooie prent op van 90euro. En nu zou ik opeens de politie moeten bellen als die kasten opgeblazen worden. Pfff laat de gemeente en politie het effe lekker zelf uitzoeken, het moet van 2 kanten komen he.
Che (16-8-2014 om 12:25)
Tja, veel geld willen hebben maar te beroerd om mensen aan te nemen. Wellicht misschien toch iemand een baan geven en bij een slagboom zetten. Scheelt de gemeent weer bijstand en dure machines die kapot gaan.
middelburger (16-8-2014 om 11:23)
Doen ze eens een goede daad voor de burger, moet je de politie daarvoor gaan inlichten. De gemeentes moeten namelijk overal geld voor hebben. Word tijd dat ze al die parkeerautomaten eens gaan weghalen.
Cookie-instellingen beheren