Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Bejaarde vrouw voorkomt diefstal

Toegevoegd: 17-10-2014, 10.50 uur
Door: Rolf de Feijter

WESTDORPE - Woensdagmiddag heeft een bewoonster van woonzorgcentrum 't Verlaet aan de Bernhardstraat in Westdorpe een vrouw met kind resoluut haar kamer uitgestuurd. Waarschijnlijk heeft ze hiermee een diefstal voorkomen.

Rond 13.30 uur stond plotseling een vrouw met kind in de woonkamer van de bejaarde vrouw. De vrouw herinnerde zich onmiddellijk een brief met tips om babbeltrucs te voorkomen. Deze preventietips had ze recent via het verzorgingstehuis van de wijkagent gehad.

Ze besefte dat er iets niet in de haak was en riep onmiddellijk dat de vrouw moest vertrekken en dat ze anders de alarmknop zou indrukken. Hierop verdween de mogelijke dievegge. De politie onderzoekt de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
westdorpse (18-10-2014 om 16:28)
uit betrouwbare bron vernomen dat het inderdaad een overhaaste reactie is geweest van deze bewoonster. Snap niet dat er niet al melding van is gemaakt, dat er een foutje is geweest, verkeerde verdieping of zo. Maar laat het een les zijn voor echte dieven, bij ouderen dat mensen er nu toch bij stilstaan dat zo iets ook in een verzorgingstehuis kan gebeuren. Ook de tehuizen moeten zorgen, dat niet zomaar iedereen binnen kan lopen.
Leendert (17-10-2014 om 18:45)
Wat een tegenwoordigheid van geest om zo ad rem te reageren. Ik hoop dat er nog meer mensen zo kunnen reageren als die mevrouw.
Anna (17-10-2014 om 17:52)
Geweldig! Dikke pluim. Het moet eens afgelopen zijn met die oplichting en diefstal bij bejaarden
westdorpse (17-10-2014 om 17:39)
Camera's!!! Snap dat toch niet hoor dat je daar zomaar kan binnenlopen. Alert van deze mevrouw, jammer dat ze geen alarm heeft geslagen. Waar is de dame met kind gebleven, als het iemand was die er wel moest zijn had ze dat aan kunnen geven.
Jo-Jo (17-10-2014 om 16:23)
Zo Fantastische reactie van deze bejaarde dame, heel knap dat ze daar het lef voor had, want men kan helaas niemand meer vertrouwen Top gedaan
marja (17-10-2014 om 13:18)
goed zo mevrouw....en voortaan maar de stok ook achter de deur en bij de stoel houden en klappen verkopen indien nodig want als ze nu ook al kindjes gaan meenemen om ,,zielig,, ofso te doen dan ben je wel heel erg triest bezig want dat is een kind het leren het criminele pad op te gaan.......een poos opsluiten zulke mormels en kindje in goed gezin plaatsen voordat dit ook het verkeerde pad op gaat terwijl ouders dit hun leren en de kindjes er nis aan kunnen doen
Cookie-instellingen beheren