Weerbericht:
Wolkenvelden, in de zuidelijke helft een bui. Morgen meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Consternatie om brandend toiletpapier

Toegevoegd: 25-10-2014, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft zaterdag aan het begin van de middag brand gewoed in een woning aan de Piet Heinkade. Binnen bleek toiletpapier in brand te staan.
 
De brand werd rond half één ontdekt. Direct werden een tankautospuit en een hoogwerker opgeroepen. Omdat er na acht minuten nog niet voldoende brandweerlieden waren om uit te rukken, werd een tweede bluswagen opgeroepen.

Uiteindelijk werd er maar één van de twee blusvoertuigen ingezet. Ter plaatse bleek namelijk dat er sprake was van een kleine brand. In de woning hadden enkele rollen toiletpapier vlam gevat. Niemand raakte gewond. Over de ontstane schade is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Spuit- elf (26-10-2014 om 14:22)
Niet zo slim om je sigaretje in de pleerol te leggen, maar een goede wakeup call voor de brandweer!
Joris (26-10-2014 om 13:08)
De VRZ wil wel 8 kleinere posten schrappen die zogenaamd overbodig zijn en in dunbevolkt gebied zitten maar wel een enorm groot verzorgingsgebied hebben. Deze posten zijn vaak snel uitgerukt omdat de vrijwilligers kort bij een kazerne wonen en deze vrijwilligers zijn ook nog eens veel gemotiveerder dan uit een grote stad zoals nu blijkt. Als je binnen 8 minuten in Vlissingen niet uit kan rukken met dichtbevolkt stedelijk gebied en industrie en scheepvaart dan moet de VRZ zich toch eens achter de oren gaan krabben. Die kleinere posten zijn zo slecht nog niet dan men doet denken VRZ ! Het is te hopen dat dit ook weer een goede les voor jullie is. Enne 3 dagen onafgebroken blussen met 3 ploegen in Yerseke in hoop stro ; wie gaat dat betalen ?
Joop (26-10-2014 om 10:33)
Beide wagens kwamen van de Olympiaweg Jan Verdam
svv (26-10-2014 om 09:53)
@ Jan Verdam: Ik kan niet anders dan je verhaal beamen, wat een aanfluiting is het dat de brandweer van Vlissingen gewoon niet kan uitrukken, zelfs 8!!!!! minuten na de melding!!!!! Nu ging het om wat wc papier dat in brand stond, de volgende keer is het bij een wat minder onschuldig brandje...
Jan Verdam (25-10-2014 om 18:20)
helaas was men binnen 8 minuten niet in staat het eerste voertuig te bemannen en moest een tweede voertuig van een andere kazerne (middelburg?) uitrukken... En dat in een stad van 60000 inwoners waar vroeger (wat een rot woord) in mijn tijd, 24/7 een volle bemanning op dienst was. Vroeger was niet alles beter doch sommige zaken had men wel goed voor elkaar....
Cookie-instellingen beheren