Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Uitslaande brand in schuurtje Calandweg Zierikzee

Toegevoegd: 14-04-2006, 10.57 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
ZIERIKZEE - In Zierikzee is gisterenavond een schuurtje uitgebrand.


Donderdagavond werd rond vijf voor half elf gemeld dat aan de Calandweg een schuurtje volledig in lichter laaie stond. In eerste instantie ging alleen de tankautospuit 4839 van de post Zierikzee ter plaatse. Toen dit blusvoertuig ter plaatse kwam waren echter meerdere knallen te horen als gevolg van ontploffende gasflessen.

Voor de veiligheid werd daarom opgeschaald naar "middelbrand" om op die manier een extra blusvoertuig ter plaatse te krijgen. Ook werd opgeschaald met het oog op latere waterwinning en de mogelijkheid om van twee kanten te blussen.

Het tweede blusvoertuig kwam eveneens van de uitrukpost Zierikzee en was daarom binnen niet al te lange tijd ter plaatse. De eerste tankautospuit (4839) bluste vanaf de zijde Calandweg en de tweede tankautospuit (4849) startte de bluswerkzaamheden vanuit de Braustraat. Omstanders hadden in de tussentijd overigens nog enkele kippen kunnen redden die naast het schuurtje in een hok zaten.

Toen het meeste gevaar was geweken en de uitslaande vlammen waren verdwenen werd gestart met het nablussen door middel van hoge druk. De brandweer was rond twaalf uur klaar met de bluswerkzaamheden.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren