Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM ingezet voor gewonde op strand Cadzand

Toegevoegd: 16-04-2006, 11.39 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

CADZAND - De vrijwilligers van het KNRM-station in Cadzand zijn gisteren ingezet voor een hulpverlening op het strand.

Rond tien voor half één was een jongeman tijdens het stuntvliegeren ongelukkig terecht gekomen op zijn spullen. Hij kwam ter hoogte van strandpaviljoen 'First Wave' tegen een haak van zijn vliegerharnas. Hierdoor liep hij verwondingen op.

Na de eerste melding werd direct de ambulance 19131 uit Oostburg met spoed naar het strand gestuurd. Kort daarop werd ook het kusthulpverleningsvoertuig van het KNRM-station in Cadzand ter plaatse gestuurd. Met hehulp van de Unimog van de KNRM is apparatuur van de ambulance ter plaatse gebracht.

Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse een eerste behandeling gegeven. Hierna werd de jongen met behulp van het voertuig over de duinen gereden. Daar kon hij in de ambulance verder worden onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Dit was overigens de eerste inzet voor het reddingsstation in Cadzand waarbij C2000-aparatuur werd gebruikt en waarbij men werd opgepiept via P2000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750