Weerbericht:
Wisselend bewolkt, vooral vanmiddag onweersbuien. Vrijdag opnieuw buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politie: 'Draag geen nepuniform met carnaval'

Toegevoegd: 12-02-2015, 17.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt carnavalsvierders om niet te gaan feesten in outfits die lijken op het nieuwste politie-uniform.Volgens de politie is sterk lijkende kleding op de markt geweest maar heeft de leverancier zijn handel inmiddels gestopt.

Volgens de politie is de kans groot dat mensen die een nep-uniform dragen voor verwarring zorgen. Om die reden is ook contact gezocht met de leverancier van de carnavalskleding. In overleg met juristen van de politie is besloten om het carnavalskostuum uit de handel te nemen. De politie probeert zo veel mogelijk pakken terug te halen die nog bij winkeliers liggen. De enige uitzondering daarop vormen de kindermaten, die de politie wel gedoogt.

De politie raadt burgers die al in het bezit zijn van het kostuum ten sterkste af om dit met carnaval aan te trekken. "Dat kan namelijk bij noodhulp en handhaving van de openbare orde leiden tot ongewenste verwarring, met alle kwalijke gevolgen van dien", aldus een woordvoerder.

Ook uit oogpunt van de eigen veiligheid is het volgens de politie een onverstandige keuze. "Agressie en geweld tegen politiemedewerkers kunnen zich immers eveneens richten tegen feestvierders in uniform." Verder bestaat volgens de woordvoerder de mogelijkheid dat criminelen het namaakuniform misbruiken om burgers te misleiden en te benadelen. Ook daarop zal de politie tijdens carnaval vanzelfsprekend extra alert zijn."

Juridisch gezien is het dragen van dit namaakuniform overigens op zichzelf niet strafbaar. "Wie zich echter in zo’n kostuum als politiemedewerker gedraagt, is op grond van artikel 196 van het Wetboek van Strafrecht wel strafbaar. Tegen zulk gedrag zal de politie tijdens carnaval dan ook optreden", aldus de woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (14-2-2015 om 02:10)
Das dus 2 maandjes zitten of een dikke prent van paar duizend euro. kiest u maar!
Franky (13-2-2015 om 18:38)
Die wetgeving is vrij kort door de bocht en betekend dat je in bijna alle gevallen gewoon strafbaar bent. Het dragen van is dus vrij snel al zich voordoen als. Daarnaast is het politie logo beschermd, genoeg voorbeelden waarbij t-shirts met politie logo in omloop waren en het dragen er van strafbaar was.
Michelle (12-2-2015 om 19:15)
Je kan óók gewoon als jezelf verkleed gaan. Daar zal het feest niet minder om zijn!
Draag gewone kleding (12-2-2015 om 18:44)
Mij lijkt dat dit wel verboden zou moeten zijn. Stel je voor dat iedereen in een politie uniform kan gaan lopen. Dan heeft iedere crimineel vrij spel. Ik ben niet voor steeds meer regels, maar wel wanneer zij zinvol zijn voor de veiligheid en preventie van (ernstige) delicten.
mar (12-2-2015 om 18:24)
eerlijk gezegd dacht ik vanochtend dat er een nepagent liep op de nieuwe burg! want ik liep daar (na 11 uur!!)en werd bijna tot twee maal toe voor mijn sokken gereden door twee fietsers en ook een andere mevrouw....de agente zei alleen maar dat ze daar niet mochten fietsen terwijl er gewoon door gefietst werd door die lui....dus ik neem zo,n agente beslist niet serieus omdat ze er niet achteraan ging en geen bekeuring uit schreef terwijl ze er op stond te kijken hoe mensen bijna aan gereden worden...dit kan ik geen agente noemen sorry
loopt voor lul (12-2-2015 om 18:20)
Dus dat armoedige uniform ziet er uit als carnavalskledij, nou, daar zijn ze wel snel achter zeg. Laten we maaqweer een volgende onderzoeksburo inhuren zodat die kan vertellen waarom de politie geen enkele smaak in kleding heeft en carnavalspakken heeft besteld.