Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wateroverlast Zeeuws Museum Middelburg

Toegevoegd: 05-05-2015, 12.24 uur - Update: 05-05-2015, 13.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op diverse plaatsen is vanochtend en vanmiddag overlast ontstaan als gevolg van de hevige regenval. Bij het Zeeuws Museum in Middelburg was ook sprake van wateroverlast.

Rond 11.30 uur werd de brandweer naar de Middelburgse Abdij gestuurd nadat ook het Zeeuws Museum onderliep. Het water kon onvoldoende worden afgevoerd en in een deel van het museum, dat vandaag gratis toegankelijk is vanwege Bevrijdingdag, hielden ze geen droge voeten. Het Museumcafé liep onder en ook de entree bleef niet droog.

Volgens een woordvoerder van het museum is er sprake van waterschade en is daarom de begane grond van het museum niet toegankelijk. Bezoekers kunnen tijdelijk naar binnen via een zij-ingang. Rondom het museum wordt vandaag nog tot 16.00 uur een kinderkleedjesvrijmarkt georganiseerd. Door de hevige regenval zijn inmiddels al veel verkopers vertrokken. Op de Abdij zette de Middelburgse brandweer twee voertuigen in. Ook bij de Sint Jansgang in het centrum werd de brandweer ingezet. Op de Middelburgse Markt bleef het water ook staan. De weerspiegeling van het oude stadhuis leverde daar bijzondere plaatjes op.

Waarschuwingen
Voor vandaag en morgen heeft het KNMI waarschuwingscode geel ingesteld: gevaarlijk weer. Tot 15.00 uur moeten we rekening houden met onweersbuien en hagel, tot 18.00 uur is er kans op windstoten tot 90 kilometer per uur. Woensdag is het vanaf het middaguur opnieuw onstuimig. Dan zijn er wederom buien met onweer en verder zijn er windstoten mogelijk tot rond de 80 kilometer per uur.

Heeft u foto's bij dit bericht? Stuur ze in!

Bekijk ook onze weerspagina met buienradar.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren