Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee dieven betrapt bij milieustraat

Toegevoegd: 03-08-2015, 15.05 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft maandagochtend vroeg in Zierikzee twee mannen aangehouden na een inbraak op het terrein van de milieustraat aldaar.

Agenten kregen een melding dat er een diefstal gaande was bij de milieustraat aan de Deltastraat. Een getuige zag dat een man achter het hek stond en allerlei goederen aangaf aan een maat die voor het hek stond. De spullen werden in de auto geladen. Het ging onder meer om stoelen, een deur en een zinken teil.

Terwijl de agenten aanrijdend waren, stapten de dieven in hun auto en reden weg. De dienders zagen op 's Heer Lauwendorp dat de omschreven auto hen tegemoet kwam. Ze zagen vervolgens dat het voertuig met diverse goederen was volgestopt. De politie gaf de bestuurder een stopteken en beide inzittenden konden
omstreeks 05.15 uur worden aangehouden.

De verdachten zijn een 36-jarige en een 48-jarige man, beiden afkomstig uit Zierikzee. De twee zijn in verzekering gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
coen (7-8-2015 om 08:27)
Je steelt wel van een amtenaar,beheerder.
astrid. (7-8-2015 om 06:45)
Goed werk van politie en getuige,het is gewoon diefstal .Ik mag ook niks weghalen bij de buren achter de schutting ook al gaat het in de kliko. Maar ik snap alleen de gemeentes niet ze zouden beter de (herbruikbare spullen )opslaan en bv 1x per maand een soort van verkoop dag moeten houden ,goed voor het milleu en het levert nog geld op ook ,maarja die denken er mss anders over
Diederik (3-8-2015 om 23:45)
Het moet niet gekker worden...! Straks worden er, bij wijze van spreken, nog mensen aangehouden de inhoud (of bijvoorbeeld een bank of tafel die er bij staat) van een vuilnisbak op straat stelen. De mannen hadden beter de 'directie' van de milieustraat vriendelijk kunnen vragen of ze de goederen mochten krijgen (of kopen voor een gering bedrag, van mij part onder de tafel door, zodat de 'directie' nog een paar tientjes 'zwart' verdienden...), dan had het misschien niet gebeurd. Kan hier niet een regeling voor komen, bijvoorbeeld dat er op het terrein van de milieustraat een gedeelte komt, waar men spullen die nog bruikbaar zijn, aflevert, en mensen deze gratis kunnen komen ophalen (met de regel 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.')?
kees (3-8-2015 om 18:26)
Het druist ook tegen mijn gevoel in. Ik zou ook zeggen neem maar mee. Minder kosten voor de gemeente en goed voor het milieu. Helaas denkt de gemeente anders. Als ze het toelaten komen er honderden mensen dagelijks snuffelen in de bakken en krijg je enorme overlast voor de mensen die er komen brengen. Nog afgezien van de mensen die er in de bakken gaan klimmen Dat is een onveilige en onwerkzame situatie. Helaas moet het dan maar zo.
Tom (3-8-2015 om 18:18)
Het is gewoon diefstal. Ze mogen ook niet op het terrein komen 's-nachts, breken containers open en verkopen de spullen elders. Het gewoon oneerlijke handel. Goed werk van de politie en de getuige!
AD. (3-8-2015 om 17:27)
d d snapt het niet helemaal vrees ik want op het moment dat je iets aanbied bij de millieustraat is de gemeente verantwoordelijk voor de verwerking daar van en zo is de gemeente eigenaar geworden van de spullen en is het niet de bedoeling dat het een soort rommelmarkt word waar alles gratis is te krijgen. De daders wisten dit want anders wacht je tot het hek open is en kun je zo het terrein op op alles wat van je gading is inladen en doe je dat niet s,nachts In dit geval is het dus gewoon een ordinaire diefstal net als spullen wegnemen bij een bedrijf door over het hek te klimmen. Dus vervolgen die lui.
Cookie-instellingen beheren