Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Truckers arriveren dronken bij bedrijf

Toegevoegd: 22-09-2015, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft van twee vrachtwagenchauffeurs het rijbewijs ingenomen omdat zij dronken achter het stuur zaten.


Rond 07.15 uur meldde een Belgische chauffeur zich bij de poort van een overslagbedrijf in Terneuzen. Beveiligers van het bedrijf constateerden dat de man dronken was en de man werd daarom aan de politie overgedragen. De politie voerde vervolgens een officiële ademanalyse uit. De man blies 630 U/gl. Dit was reden om het rijbewijs van de man in te vorderen.

Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. Een andere chauffeur van het bedrijf kwam de vrachtauto ophalen. De verdachte zelf werd opgehaald door zijn vrouw.

Om 10.30 uur was het opnieuw raak. Dit keer ging het om een Roemeense vrachtwagenchauffeur. Deze blies 860 Ug/l. Ook hij mocht geen meter verder rijden en moest zijn rijbewijs inleveren. De truck werd opgehaald door het Roemeense moederbedrijf. Zijn oplegger werd opgehaald door de Belgische opdrachtgever.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (22-9-2015 om 19:02)
Als oud-vrachtwagenchauffeur hoop ik dat beide "chauffeurs" hun rijbewijs èn hun baan kwijtraken. Ik kan geen enkel excuus verzinnen om stomdronken een voertuig van tientallen tonnen te besturen. Deze twee hebben hun medeweggebruikers (hun medemensen) in groot gevaar gebracht. Die twee moeten eerst hun straf uitdienen en van hun verslaving af voor ze ooit weer de weg op kunnen.
AH van M (22-9-2015 om 18:56)
Leuk hey ! Ben nu 2 jaar werkloos thuis omdat ik aan de kant ben gezet voor zulke goedkope chauffeurs.. Ik drink niet, ik rook niet maar ben wel te duur voor bedrijven om te werken bah... Zit hier als gezonde man thuis terwijl ik gewoon hoor te rijden bah, enigste wat er te vinden is dat smerige uitzendwerk weekje hier weekje daar en dan weer maandje thuis ....Je komt nooit uit de WW allemaal tijdelijk werk en geen baas wil meer contracten geven, viva l'europe !
h denth (22-9-2015 om 17:15)
dat rijbewijs nooit meer terug geven
Michelle (22-9-2015 om 15:45)
Er gebeuren niet voor niets "onverklaarbare" ongelukken met vrachtwagenchauffeurs. Alcoholsloten inbouwen misschien een optie?
Cookie-instellingen beheren