Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Brute overval Souburg in opsporing verzocht

Toegevoegd: 02-11-2015, 11.45 uur - Update: 02-11-2015, 11.49 uur
Bij de overval werden de twee bewoners vastgebonden door de daders.
Bij de overval werden de twee bewoners vastgebonden door de daders.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - Het televisieprogramma Opsoring Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de brute overval op een woning in Oost-Souburg. Volgens de politie werden de bewoners vastgebonden en konden zij pas na drie kwartier alarm slaan.


De overval vond plaats op vrijdagavond 16 oktober op een woning aan de Schroeweg. Even na 21.00 uur reden de man en de vrouw het toegangshek van hun woning door. Het hek sloot zich achter hen en toen het echtpaar uit de auto stapte, zagen zij twee mannen op hen af komen rennen. De overvallers waren dus al op het terrein van de woning aanwezig toen de bewoners arriveerden. Ze maakten een gat in de omheining om binnen te komen en hadden ook al de op het terrein aanwezige camera's gesaboteerd.

Het echtpaar werd gedwongen om hun voordeur te openen en de daders gingen samen met de bewoners het huis binnen. De twee bewoners werden door de overvallers vastgebonden. De daders hebben vervolgens drie kwartier de woning doorzocht en gingen er rond 21.45 uur met een geldbedrag, sieraden, horloges en tassen vandoor. Dat deden ze in een donkerkleurige Honda Civic. Het is volgens de politie zo goed als zeker dat de twee overvallers hulp hebben gehad van een derde persoon omdat één van hen vlak voor vertrek een telefoontje pleegde, vermoedelijk naar de persoon die in de omgeving klaar stond met de Honda Civic.

Lokaal bekend
Een getuige die op de Torenweg richting Oost-Souburg reed, zag de Honda op de Reijersweg. Hij zag de auto met hoge snelheid van rechts naderen en remde af. De Honda liet de getuige passeren en in zijn achteruitkijkspiegel zag de getuige dat de auto rechtdoor reed over de Reijersweg. Volgens de politie is dit opmerkelijk omdat het gaat om een route die alleen door lokale mensen wordt gebruikt. “Vermoedelijk zijn de daders dus plaatselijk bekend”, zo zegt de politie.

Buit
Er zijn echte en namaak exemplaren van ringen van het merk Bvlgari meegenomen. Ook is er door de daders een portemonnee van het merk Guess meegenomen. De daders hebben een laptop meegenomen die in een laptoptas zat van het merk Heineken.

Ook zijn er twee herenhorloges van het merk Invicta Reserve Bold meegenomen. Eén daarvan betreft een exemplaar dat niet in Nederland te verkrijgen is. Dat is het horloge met de gouden kabels tussen de zwarte schakels. Bij dit horloge is een weinig voorkomend detail dat het knopje aan de onderkant van het klokje zit, in plaats van aan de zijkant.

Het andere horloge is eveneens een uniek en opvallend exemplaar met paarse kabels. Ook is een uniek roze unisex horloge meegenomen van het merk Mulco. De daders namen ook een gouden collier van het merk Omega mee.

Opsporing Verzocht begint op dinsdag 3 november om 20.30 uur op NPO 1 en wordt op woensdag 4 november om 11.40 uur herhaald op NPO 2.

Zie ook:
Overval woning Oost-Souburg (16-10-2015)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (4-11-2015 om 11:16)
Tuig
souburg (2-11-2015 om 15:22)
er rijden een paar van die autos rond in souburg en omgeving met gasten die er de heledag rondjes in rijden,vaak te hard en allemaal zonder werk volgens mij. dit moet te doen zijn voor de politie lijkt mij
Cookie-instellingen beheren