Geen drinkwater door harde wind

Toegevoegd: 15-01-2016, 18.05 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds vanmorgen zijn er als gevolg van de harde wind in West Zeeuws Vlaanderen een aantal waterstoringen geweest. Een deel van de problemen is opgelost maar in Breskens hebben enkele aansluitingen nog geen drinkwater.

In Nieuwvliet was sprake van een kapotte drinkwaterleiding. Deze is inmiddels gerepareerd. Sinds 15.30 uur hebben inwoners hier weer beschikking over drinkwater. Ook in Schoondijke is een kapotte drinkwaterleiding gerepareerd. Hier is sinds 16.15 uur weer drinkwater. De komende uren is er in beide plaatsen nog wel een kleine kans op bruin water. 
 
In Breskens is een hoofdleiding drinkwater kapot gegaan. Drie aansluitingen hebben hierdoor geen beschikking over drinkwater. "Hier zijn wij nog druk bezig. Wij doen er alles aan om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen", aldus een woordvoerder van Delta. De verwachting is dat men rond 20.00 uur ook hier weer beschikking over drinkwater is. De uren daarna is ook hier een kleine kans op bruin water.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hans (15-1-2016 om 23:28)
tja, het risico van bovengrondse waterleidingen van vroeger misschien????
c stroo (15-1-2016 om 22:33)
Denk dat Jaapie gelijk heeft. .!
Jaapie (15-1-2016 om 21:03)
Omwaaiende bomen misschien waarvan de wortels om de waterleiding zitten?
Rene (15-1-2016 om 20:07)
@Wim, Ik verbaasde me ook al over dit bericht. Hoe kan een harde wind verantwoordelijk zijn voor het ontbreken van de drinkwatervoorziening? Drinkwaterleidingen liggen immers onder de grond, en daar waait het niet.
wim (15-1-2016 om 18:28)
dat leidingen kapot gaan heeft niets temaken met harde wind ,maar met onderhoud