Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gewonden bij incident gevaarlijke stof Damen

Toegevoegd: 20-01-2016, 14.53 uur - Update: 20-01-2016, 19.40 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij Damen Scheepsbouw in Ritthem hebben twee personen woensdagmiddag een gevaarlijke stof ingeademd.

Het ongeluk op het terrein aan de Ritthemsestraat gebeurde rond 14.40 uur. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn de twee onderzocht door de ambulancedienst. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar de komst daarvan bleek niet nodig.

Er zijn inmiddels geen personen meer in de ruimte waar de gevaarlijke stof is vrijgekomen. De brandweer heeft metingen gedaan om te kijken of de ruimte weer veilig is om te betreden. 

Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden dampen van oplosmiddel hebben ingeademd. Over de ernst van hun verwondingen is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andere kant van de medaille (22-1-2016 om 16:49)
Beste Sander, dit is wel erg makkelijk wat jij hier roept.... Voor bedrijven als Damen wordt het enerzijds steeds moeilijker om goede Nederlandse ( laat staan Zeeuwse ) lassers in dienst te nemen omdat iedereen tegenwoordig liever verder studeert en in de toekomst liever vanaf een burostoel werkt en anderzijds worden Nederlandse arbeidskrachten door allerlei wensen en eisen die worden bedacht door vakbonden ( en als je er als werkgever niet in meegaat gaan je mensen staken ) voor bedrijven in deze sector onbetaalbaar! De schepen die hier in Nederland worden gebouwd worden mede daardoor te duur en orders zullen naar de bedrijven gaan die goedkoper bouwen kunnen. Dat is de andere kant van deze medaille!
sander (21-1-2016 om 12:27)
Veiligheid staat op nummer 1 en iedereen moet op de hoogte zijn van alle regels , onveilige situaties dan gebeuren er zulke dingen niet . Damen Scheepsbouw uit Ritthem hoort geen orders meer te krijgen van defensie NL omdat zij totaal niks bijdragen aan de Zeeuwse werkgelegenheid . Het meeste werk wordt daar verricht door goedkope EU-arbeidsmigranten , de casco's van die schepen worden ook nog eens in het buitenland gebouwd . Dat is hetzelfde als financieel alle Nederlandse arbeiders de nek omdraaien die zitten dan ook in de WW of uitkering . De regering moet in alle sectoren onze eigen werkers beschermen tegen broodroof door goedkope polen, Roemenen, Bulgaren . wat men nu doet is het scheppen van veel werkloosheid onder de NL burgers .