Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
61

Ongeval met tankwagen op A58 Goes: weg dicht

Toegevoegd: 07-05-2024, 08.50 uur - Update: 07-05-2024, 09.39 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de snelweg A58 tussen is vanochtend tussen Heinkenszand en Goes een ongeluk gebeurd tussen een tankwagen en een personenauto. Hierdoor is de weg ter plekke afgesloten, zo meldt de ANWB.


102

Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur in de buurt van het viaduct Sinoutskerkseweg. Brandweer, politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plekke om hulp te verlenen. Zeker één inzittende van de personenauto raakte gewond. Deze is voor nader onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) lekt er een vloeistof uit de vrachtwagen. "We onderzoeken nog wat er precies lekt. Mogelijk betreft dit een gevaarlijke stof, maar het kan ook water zijn", zo meldt een woordvoerder.

​Het ongeluk zorgt inmiddels voor het nodige oponthoud. Rond 08.50 uur stond het verkeer op de rijbaan tussen Heinkenszand en knooppunt De Poel volgens de verkeersdienst van de ANWB al stil over een lengte van 4 kilometer. De extra reistijd bedroeg toen al zeker een kwartier. Inmiddels is duidelijk dat de snelweg richting Goes volledig is afgesloten. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt inmiddels geadviseerd de omleidingsfoute via de N57, de N255 en de N256 te volgen. Verkeer dat in de file terecht is gekomen, moet volgens de ANWB rekening houden met een extra reistijd van een klein half uur.

Meer volgt.

73

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vreemd (8-5-2024 om 16:06)
Controleert iemand RWS of de afsluiting rechtvaardigd is? Maandag werd ook een oprit naar A58 afgesloten omdat er een vrachtwagen met lekke band stond, en het verkeer kon er langs.
Mijn mening (8-5-2024 om 13:39)
@saartje, vrachtwagens rijden 90 tot 95 km per uur. Ga er maar naast rijden ter controle.
Yep (7-5-2024 om 19:27)
misschien water in de tank ?????????
Jaap (7-5-2024 om 15:37)
Zeeland mag blij zijn dat er nog mensen rondrijden als Peter. Die weten het wel, de rest - vooral Belgische automobilisten - kan er niets van, begrijpt het niet of is dom. Blij dat Peter op de weg rijd.
Saartje (7-5-2024 om 15:10)
@Drica, als jij wordt ingehaald door 2 vrachtwagens dan mag je je snelheid wel eens controleren. Vrachtwagens rijden 80 km per uur, beslist geen 120. Tevens is de aanrijding gebeurd net nadat er op de A 58 ingevoegd kon worden. (Zie kaart) Luxe auto ingevoegd en vrachtwagen over het hoofd gezien (dode hoek?) Niet achterom gekeken of wellicht gedacht: die remt wel?? Er zijn zeer weinig autobestuurders die nog respect hebben voor en rekening houden met vrachtwagens
andrew (7-5-2024 om 13:34)
Er zijn al wat dingen aangehaald zoals onze minder bekwame Zuiderburen die er een grote puinhoop van maken op de wegen in anderen landen; maar owee als je het bij hun doet, oei oei! Maar wat dacht je tevens van die achterlijke 100 kmpu maatregel? Iedereen rijd daardoor super dicht opelkaar, er is amper ruimte meer en dan zijn er altijd nog van die opa's en oma's die met 81 kmpu gaan inhalen omdat er een of andere sukkelaar het nodig vindt om 80 te gaan rijden op de rechterbaan waardoor iedereen achter hun super gefrustreerd raakt en daardoor rare capriolen gaan uithalen... Maargoed, waarsch ziet de politiek het zo graag; want er is niemand die mij gaat vertellen dat dit niet met opzet is veroorzaakt allemaal, zo dom is echt niemand....
Cookie-instellingen beheren