Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 89 km

Ongeval met tankwagen op A58 Goes: weg dicht

Toegevoegd: 07-05-2024, 08.50 uur - Update: 07-05-2024, 09.39 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de snelweg A58 tussen is vanochtend tussen Heinkenszand en Goes een ongeluk gebeurd tussen een tankwagen en een personenauto. Hierdoor is de weg ter plekke afgesloten, zo meldt de ANWB.


Het ongeluk gebeurde rond 08.35 uur in de buurt van het viaduct Sinoutskerkseweg. Brandweer, politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plekke om hulp te verlenen. Zeker één inzittende van de personenauto raakte gewond. Deze is voor nader onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) lekt er een vloeistof uit de vrachtwagen. "We onderzoeken nog wat er precies lekt. Mogelijk betreft dit een gevaarlijke stof, maar het kan ook water zijn", zo meldt een woordvoerder.

​Het ongeluk zorgt inmiddels voor het nodige oponthoud. Rond 08.50 uur stond het verkeer op de rijbaan tussen Heinkenszand en knooppunt De Poel volgens de verkeersdienst van de ANWB al stil over een lengte van 4 kilometer. De extra reistijd bedroeg toen al zeker een kwartier. Inmiddels is duidelijk dat de snelweg richting Goes volledig is afgesloten. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt inmiddels geadviseerd de omleidingsfoute via de N57, de N255 en de N256 te volgen. Verkeer dat in de file terecht is gekomen, moet volgens de ANWB rekening houden met een extra reistijd van een klein half uur.

Meer volgt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-5-2024 om 12:26)
Drica. 2 vrachtwagens met onbekende nummerplaten.? Bij deze als ze niet geel zijn vindt u ze vast onbekend. In dit geval ging was het een Belgische vrachtwagen. Nu kunnen die Belgen in de regel niet rijden omdat ze simpelweg de regels niet kennen in eigen land dus laat staan in Nederland. Dat wil ook niet zeggen dat de chauffeur schuldig is. Er zijn ook genoeg roekeloze Nederlandse automobilisten met verkeersinzicht van een blinde mol. Ik kan wel voorspellen dat als de Westerscheldetunnel tolvrij is we heel veel meer ongevallen gaan krijgen en de A58 uitpuilt. Geen Belg gaat dan nog voor de Liefkenshoektunnel betalen als die naar Antwerpen Noord moet. Maar ja leg dat maar eens uit aan politici.
@drica (7-5-2024 om 12:11)
Als je word ingehaald door maar liefst 2 vrachtwagens, is het wellicht handiger om harder dan de vrachtwagens te rijden, is ook nog eens veiliger en goed voor het doorstromen van het verkeer. Als ik je verhaal zo lees, word je zelf in gevaar gebracht door de bestuurder wat eigelijk niet nodig zou zijn. Denk zelf ook even na
Mike (7-5-2024 om 10:27)
Weg is weer vrij.
Drica (7-5-2024 om 10:12)
Steeds vaker zijn er berichten als deze. Ik hoop dat er uitgezocht wordt wat de stijgende oorzaak is. Als autobestuurder/ster maak je volgens de Calimerowet geen schijn van kans ik zat onlangs in een personenauto en we werden ingehaald door 2 vrachtwagens met onbekende nummerplaten. Het was rond 12u en ik voelde mij echt niet veilig want voor en achter waren er ook en ook zulke tegenliggers. Ik zei nog tegen de bestuurder dat ik igvn nog liever in de sloot wilde eindigen als vis op het droge dan als een soyablok in gesealde verpakking op de weg.
Peter (7-5-2024 om 09:48)
Hou er na openstelling van de Westerscheldetunnel maar rekening mee dat het vaker voor gaat komen. Dan rijdt half België over de A58.
Cookie-instellingen beheren