Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer zoekactie naar vermiste Vlissinger

Toegevoegd: 29-02-2016, 16.03 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft vandaag weer gezocht naar de vermiste man in Vlissingen. Deze week werd in het Nollebos al meerdere keren gezocht naar de Vlissinger.


Nadat de vermissing van de man donderdagavond bij de politie was gemeld werd meteen al een zoekactie gedaan. Daarbij werden in het bos aan de Burgemeester van Woelderenlaan al sporen gevonden die wezen op de aanwezigheid van de man. De omstandigheden waren op dat moment niet goed om in het water zelf te zoeken. Daarom werd besloten vrijdagochtend met behulp van sonar de bodem af te zoeken.

De beelden daarvan gaven een object aan maar onduidelijk werd of het ging om een lichaam. Daarom is vrijdagmiddag door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met dreglijnen op die locatie naar de man gezocht. Dat leverde geen lichaam op. Wel werden een betonblok en verschillende kleine en grote takken aangetroffen.

Zaterdag is in overleg met de politie door de ReddingsHondenWerkgroep Zeeland (RHWZ) met twee zogeheten trailhonden en drie waterhonden in de omgeving van de Kanovijver naar de man gezocht. Dit gaf voldoende aanleiding om zondagochtend opnieuw te gaan zoeken. De speurhonden van de RHWZ sprongen onafhankelijk van elkaar vanaf de opgeroepen brandweerboot in het water op vrijwel dezelfde locatie als waar de sonar iets had waargenomen. De reddingshonden springen normaal gesproken alleen in het water als ze geursporen van een menselijk lichaam oppikken.

Vandaag heeft de politie de zoekactie in de vijver voortgezet. Agenten gebruikten dreglijnen in het water en zochten met een politiehond naar sporen. De man is bij de zoekactie vandaag niet gevonden. Dinsdag gaat een team van de politie opnieuw op zoek naar de Vlissinger.

Zie ook:
- Honden speuren naar vermiste Vlissinger (29-02-2016)
- Nieuwe zoekactie Nollebos levert niets op (26-02-2016)
- Zoekactie met sonar naar vermiste persoon (26-02-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (1-3-2016 om 15:06)
Waarom niet gewoon een foto van de betreffende persoon openbaar ? Wellicht zijn er mensen die de 'vermiste' ergens hebben gezien na de 'verdwijning'. Dan kan deze geldverspillerij stoppen. Of is de 'vermiste' persoon een bijzonder iemand ? Ik liep zondag met mijn vrouw langs die vijver, wist toen nog niet van deze 'vermissing', er stond alleen een groepje bepaalde jongeren met veel interesse naar het water te kijken, geen agenten gezien.
wim (29-2-2016 om 19:09)
Wat een grote en lange zoek actie om de vermiste persoon te zoeken en te vinden wat nog steeds niet gevonden is wat heeft dat een grote spanning bij de mensen die daar deel aan nemen bij deze wensen we die mensen veel sterkte met der werk.
Frans (29-2-2016 om 18:47)
Zit ie niet gewoon ergens ondergedoken? Jas laten liggen en de andere kant het bos uit..
Zoutelandenaar (29-2-2016 om 17:39)
Het plan was om duikers in te zetten maar dat ging niet door omdat de bodem erg vol ligt met rommel en omdat het zicht erg slecht is.
Helena (29-2-2016 om 16:17)
waarom zetten ze geen duikers is
Cookie-instellingen beheren