Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Belgen opgepakt na diefstal iPhones

Toegevoegd: 10-03-2016, 09.24 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Op de Westerscheldetunnelweg in Terneuzen zijn woensdag drie Belgische mannen aangehouden omdat zij ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van twee iPhones uit een telefoonwinkel aan de Havenstraat in Terneuzen.


Omstreeks 16.20 uur ging een alarm af in de telefoonwinkel wat er op duidde dat telefoons losgetrokken werden uit het display. De medewerker van de winkel ging achter twee mannen aan die de winkel haastig verlieten. De medewerker van de telefoonwinkel verloor de mannen echter uit het oog en keerde daarom terug naar de winkel. Daar constateerde hij dat er twee iPhones waren gestolen.

Een oplettende getuige zag het tafereel aan en heeft de rennende mannen verder gevolgd. Hij zag in wat voor auto de mannen wegreden en deze informatie is, samen met een goed signalement van de verdachten, doorgespeeld aan de politie.

De auto en de inzittenden werden vervolgens op de Westerscheldetunnelweg staande gehouden en zij zagen meteen dat de mannen in de auto aan het genoemde signalement voldeden. De mannen zijn aangehouden en in hun auto troffen de agenten de twee gestolen iPhones aan.

De aangehouden verdachten zijn verhoord en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Het betreffen drie mannen uit België. Twee van hen komen uit Antwerpen en zijn 17 en 54 jaar oud. De derde verdachte komt uit Marcinelle en is 44 jaar oud.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peterse (10-3-2016 om 12:17)
Goed werk van getuige en politie - samenwerken leidt tot resultaat.
Kees (10-3-2016 om 10:24)
Drie mooie aanhoudingen. Complimenten dus.
Cookie-instellingen beheren