Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Bestuurder ongeval was onder invloed

Toegevoegd: 17-04-2016, 13.11 uur
De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden.
De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - De bestuurder die zaterdagavond berokken was bij een ernstig eenzijdig ongeval in Westdorpe is door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Het ongeval vond rond 21.50 uur plaats op de Tractaatweg.


De 21-jarige bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren nadat hij met te hoge snelheid een auto wilde inhalen. De auto is gaan glijden en tussen twee bomen door de sloot ingereden. Door de klap raakt een 16-jarige jongen achter in de auto bekneld. De brandweer heeft hem uit het voertuig gehaald door het dak open te knippen. Vervolgens is het slachtoffer met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Daar is hij geopereerd aan een beenbreuk.

De bijrijder (21) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Alle betrokkenen komen uit Axel. De bestuurder raakte niet gewond en is voor verhoor en nader onderzoke aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Uit een ademanalyse blijft overigens dat hij meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Vanwege het onderzoek door de VerkeersOngevalAnalisten van de afdeling Forensische Opsporing is het verkeer lange tijd omgeleid. Er zijn sporen veilig gesteld en foto’s genomen van de aangetroffen situatie en de beschadigde auto. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen wordt een rapport opgesteld.

Zie ook:
Gewonden bij ongeluk Tractaatweg  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacob (18-4-2016 om 11:40)
@berger, Lees het bericht eens goed of is dat te moeilijk? Schijnbaar wel daar staat nl., dat hij na adem analyse tweemaal de toegestane hoeveelheid had gedronken. En VOA zoekt het niet uit maar de Off.v. Justitie.
Verrassing (18-4-2016 om 11:31)
Toch weer fijn he als een bestuurder met alcohol op een ander het ziekenhuis injaagd. Hulde aan al die mensen die denken dat ze met alcohol op nog prima kunnen rijden. Beste mensen, alcohol en verkeer gaan niet samen, net zo min als bellen en whatsappen tijdens het rijden. Als je wilt drinken of met je telefoon wilt spelen, blijf dan lekker thuis. Maar breng niet een ander in gevaar.
jacob (18-4-2016 om 08:59)
@Bumper, Helemaal mee eens. En laat in het vervolg zulke dwazen ook de Ziekenhuis kosten, de trauma heli etc., maar ophoesten.
berger (17-4-2016 om 22:57)
Onder invloed betekend dat degene gedronken heeft. Maar als buitenstaander is het moeilijk oordelen of hij teveel gedronken heeft. 1 pils is ook gedronken hebben.maar er kan ook iets anders op gedaan hebben. Daarom vind ik het belachelijk dat mensen gelijk een oordeel hebben over anderen. Terwijl ze misschien zelf ook ooit wel eens met drank opgereden hebben. Niemand is heilig. De voa zoekt het allemaal uit
Bumper; (17-4-2016 om 13:28)
rijbewijs afpakken en nooit meer terug, en de verzekering in lichten over het gebeurde door politie en niet door de eigenaar van de auto. Bumper:
Cookie-instellingen beheren