Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vooral morgen overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Afgelopen dagen al tien woninginbraken

Toegevoegd: 26-12-2016, 10.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen dagen is in onze provincie zeker tien keer een woninginbraak gepleegd. Dat zegt de politie, die vraagt extra alert te zijn.

“Tijdens de feestdagen slaan inbrekers vaker toe dan normaal. Dat komt omdat veel mensen buitenshuis de feestdagen vieren en inbrekers hierdoor ongestoord hun slag kunnen slaan”, aldus de politie. Volgens de politie valt er in het gedrag van de mensen ook wel wat te verbeteren. “Het valt agenten op dat veel woningen helemaal donker zijn. Zorg ervoor dat het lijkt of u thuis bent”, zo luidt het advies.

De politie raadt mensen aan om hun buren te vragen om huizen in de gaten te houden als de bewoners niet thuis zijn. “Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan”, zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2016 om 21:48)
Ja ze zijn weer lekker bezig op het eind van dit jaar wat inbreken betreft het zal maar bij je gebeuren zo ook de schade die ontstaat wat door de inbraak ontstaat de voorstellen die hier genoemd worden doen wij al jaren.
Adje (26-12-2016 om 14:57)
Mag ik vragen waar in Zeeland wordt ingebroken. Kan bewoners misschien wat meer opletten tijdens de kerst vakantie.