Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten later motregen. Dinsdag in het westen mistig
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man slingert over N61 bij IJzendijke

Toegevoegd: 31-12-2016, 12.36 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Vrijdagavond is een 45-jarige man uit Brekens op de Middenweg (N61) bij IJzendijke met zijn voertuig van de weg gehaald omdat hij met veel te veel alcohol op achter het stuur had gereden.


Een getuige had rond 23.15 uur gezien dat de man al slingerend in zijn bestelauto onderweg was richting Schoondijke. De melder vermoedde dat de man flink onder invloed verkeerde omdat hij de beide rijbanen nodig had om vooruit te komen.

De politie ging op pad en wist de man snel te traceren. Agenten zagen dat de man inderdaad flink slingerde en af en toe ook nog een stukje van de berm meenam. Zij gaven hem een stopteken maar volgens de politie had hij er geen erg in dat de politie achter hem reed.

De politie zette zwaailicht en sirene aan en passeerde de bestelbus om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Hierbij ging het bijna mis want op het moment van de inhaalmanoeuvre kwam de bestelbus opeens naar links. "Door een snelle reactie kon een botsing worden voorkomen en uiteindelijk lukte het na een tweede poging om de bestuurder te laten stoppen", zo vertelt de politie.

De verdachte werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau in Oostburg. Daar bleek dat hij meer dan vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol (= 1.135 Ug/l) had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Bekijk nu ons jaaroverzicht met de belangrijkste nieuwsitems van 2016: Klik hier!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren