Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Gladheid in Zeeland: Diverse ongevallen

Toegevoegd: 02-01-2017, 12.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eerste werkdag van het nieuwe jaar is op veel plaatsen in de provincie spekglad begonnen. Dit leidde dan ook tot verschillende ongevallen en valpartijen.


Rond 07.25 uur gebeurde een ongeluk op de Deltaweg (A256) nabij knooppunt De Poel waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Hierdoor ontstond op de A58 een file. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar over eventuele gewonden is nog niets bekend. Vanwege de gladheid werd de weg ter plaatse afgesloten. Nadat de weg was gestrooid kon deze rond 08.45 uur weer worden vrijgegeven.

Op de Patijnweg in Goes kwam rond 09.00 uur een fietser ten val. Het slachtoffer werd ter plekke door de ambulancedienst behandeld. Korte tijd later vond in Poortvliet een auto-ongeluk plaats. Hier gleed rond 09.15 uur bij de Sluisweg een personenauto in een sloot. De brandweer werd opgeroepen maar voor zover bekend zat er niemand bekneld.

In de tussentijd gebeurde omstreeks 09.15 uur ook nog een ongeluk bij de kruising van de Terneuzensestraat (N290) met de Rondweg Zaamslag. Ook hiervoor werd een ambulanceteam opgeroepen.

Een automobilist die rond 09.35 uur over de Wemeldingse Zandweg (N670) bij Kapelle reed (beeldverslag), gleed bij een bocht van de weg. Hij raakte een paaltje en belandde met zijn voertuig in een sloot. De persoon kon zelf uit de auto komen en liep voor zover bekend lichte verwondingen op. Omstanders verleenden eerste hulp in afwachting van een ambulance. Deze moest vanwege de drukte uit Brabant komen. Eén rijbaan was enige tijd afgesloten.

Op het Mispad in Hulst ging het rond 10.10 uur ook mis. In de buurt van de Notendijk was ook hier sprake van een auto-ongeval. Naast de ambulancedienst werden ook de brandweer en een traumateam opgeroepen maar de situatie bleek uiteindelijk mee te vallen. De helikopter is niet meer ingezet.

In Zierikzee werd rond 10.25 uur een fietser aangereden door een automobilist(e). Dat gebeurde op de Haringvlietstraat. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen maar het traumateam kwam uiteindelijk niet ter plekke.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (2-1-2017 om 19:08)
Ook in de bocht bij de poel was het vanmorgen weer raak. Toen ik vanmorgen mijn auto pakte moest ik mijn ruiten krabben en dan weet je op voorhand dat het spekglad kan zijn. Toch viel het me op dat de meeste autos stug 120+ reden en voila u raad het al. Voor mijn neus waren er een stuk of vier geslipt die stug hard door bleven rijden. Bij zulk weer doe ik wat me opgedragen is en dat is: snelheid matigen. 80 in zulke bochten maximaal anders slip je geheid. Geleerd bij mijn rijlessen. maar iedereen wil liefst 130 rijden bij spekglad wegdek. Bij mist ook trouwens
Cookie-instellingen beheren