Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw flinke reeks ongelukken door gladheid

Toegevoegd: 03-01-2017, 09.01 uur - Update: 03-01-2017, 11.57 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als gevolg van plaatselijke gladheid zijn sinds vannacht al diverse verkeersongevallen gebeurd. Ook nu is het lokaal nog glad.


Volgens de politie raakten verspreid over de provincie al meerdere auto's van de weg. Rond middernacht reed in Koewacht een personenauto tegen een lantaarnpaal (foto 1). Hierbij ontstond alleen materiële schade.

Rond 04.30 uur ging het mis op de Reeweg in Hansweert (foto 2). Nadat een personenauto in een slip was geraakt, belandde deze in een droge sloot. Bij dit eenzijdige ongeval raakten volgens de politie meerdere mensen gewond.

Ook in Absdale vond een slippartij plaats. Bij de Provincialeweg (N290) Vogelwaarde reed rond 05.50 uur een auto van de weg (foto's 3 t/m 5). Het voertuig reed van een talud en kwam een stuk verderop tot stilstand. De ambulancedienst werd ingeschakeld om de inzittende(n) te onderzoeken.

In Heinkenszand raakte rond 07.30 uur een auto van de weg. Deze belandde in een sloot bij de kruising van de Boomdijk en de Heinkenszandseweg (N667). De brandweer heeft het dak van de auto geknipt om de inzittenden te bevrijden.

Rond 08.15 uur raakte op de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland een Ford Ka van de weg. De brandweer rukte zonder spoed uit om de inzittende te helpen uit de auto te komen. Er was alleen sprake van materiële schade.

Ook op de A58 ging het op meerdere locaties mis. De Verkeersinformatiedienst (VID) meldde rond 08.30 uur ongevallen op de rijbaan van Bergen op Zoom richting Vlissingen ter hoogte van Rilland en in tegengestelde richting tussen Arnemuiden en Heinkenszand.

Het KNMI heeft voor Zeeland nog tot 10.00 uur code geel afgekondigd vanwege de gladheid. Gisteren ging het ook al op diverse plaatsen mis door lokale gladheid.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (4-1-2017 om 07:20)
Plaatselijke gladheid door bevriezen van weg gedeelten is zeer moeilijk omdat er toch veel ongelukken door kunnen gebeuren zoals gisteren weer voor deed en niet altijd door te hoge snelheden hoeft te gebeuren maar neem geen risico en ga vroeger van huis als voor heen om problemen te kunnen voor komen
Hollander (3-1-2017 om 16:16)
@bokje Dat is nou juist karakteristiek voor een ongeluk; er hoeft helemaal geen "foutief rijgedrag" aan vooraf te gaan. En "schuld geven aan" da's meer iets voor onvolwassenen: Net als kinderen hebben die nog last van magisch denken.
Vogeltje (3-1-2017 om 15:50)
Bokje, dat is niet altijd waar wat jij zegt. Er zijn ook genoeg bestuurders die gewoon normaal rijden maar dan net op een glad weggedeelte terecht komen en dan toch van de baan kunnen gaan. Jij zit hier iedereen maar te veroordelen en doet alsof alle ongelukken die gebeuren ALTIJD de fout van bestuurders zijn. Ooit gehoord van hevige regenval wat plots kan gebeuren? Of hevige sneeuwval wat ineens naar beneden kan komen? Ja, veel ongelukken zijn de fout van bestuurders maar absoluut niet ALLE ongelukken. Als je dat echt denkt dan ben je niet echt goed bij.
Jacob (3-1-2017 om 15:25)
Waarom strooien we dan bokje? Voor de lol? Wel eens met een fiets gefietst op een ongepekeld fietspad?
rietje (3-1-2017 om 14:15)
nou bokje dit is wel heel kort door de bocht he. Vanmorgen vroeg ontdekte mijn man ook dat het glad was en ondanks dat hij zijn snelheid had aangepast was het nog behoorlijk glad. U heeft wel gelijk dat er altijd mensen zijn die denken dat ze gewoon door kunnen rijden met glad weer ( zo iemand zat er ook achter mijn man) maar gewoon niets van aantrekken en rustig blijven rijden. En Jacob heeft gelijk er wordt gewoon op veel plaatsen nog niet gestrooid. Vooral viaducten enz...
@Jacob (3-1-2017 om 13:32)
Doe je rolgordijnen eens open dan! We komen voor de lol uit ons nest om te strooien zeker? 3x uitgerukt voor provincie en rijkswaterstaat op 2 dagen tijd in 2017. Waaronder nieuwjaarsnacht.. lijkt me opzich voldoende niet? Meer doen dan strooien is niet mogelijk, maar als je je geroepen voelt om te helpen meld je je toch aan bij een steunpunt. Kun je zelf even het voorbeeld geven!
Cookie-instellingen beheren