Weer flink wat schade tijdens jaarwisseling

Toegevoegd: 10-01-2017, 14.32 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De jaarwisseling heeft ook dit jaar de Zeeuwse gemeenten weer op kosten gejaagd. Alleen op Walcheren al werd voor meer dan 40.000 euro schade aangericht.

Vlissingen meldt een schade van bijna 20.000 euro. Bij ruim 6.000 euro hiervan was sprake van schade aan openbare verlichting, gebouwen van de gemeente en speeltoestellen. Ook het preventief vol laten lopen en daarna weer leegpompen van ondergrondse containers zorgde voor veel kosten: ook zo'n 6.000 euro. In Middelburg ontstond voor bijna 18.000 euro aan schade en in Veere ging het om een bedrag van ruim 5.600 euro.

De gemeente Schouwen-Duiveland maakte eerder al bekend dat hier voor zo'n 4.700 euro schade werd aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Onder meer afvalbakken, zogeheten depodog dispensers en een abri werden vernield. Het schadebedrag was volgens de gemeente overigens beduidend lager dan tijdens voorgaande jaarwisselingen.

Ook in Kapelle lag het schadebedrag lager dan tijdens voorgaande jaarwisselingen. Volgens een eerste schatting liggen de kosten op zo'n 11.000 euro: 8.500 euro aan arbeidskosten en 2.700 euro aan materiële schade. Op Noord-Beveland ontstond voor ruim 2.500 euro aan schade. In Goes ging het om zo'n 13.000 euro.

Afgezien van de ongeregeldheden in de Vlissingse bloemenbuurt verliep de recentste jaarwisseling relatief rustig. De Zeeuwse brandweer rukte bijvoorbeeld 'slechts' 76 keer uit. Tijdens de overgang van 2015 naar 2016 moest de brandweer nog 122 keer uitrukken. Het aantal meldingen bij de politie nam met een derde af ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

Bekijk hier het overzicht met incidenten rondom de jaarwisseling.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Derks (10-1-2017 om 15:58)
U kunt het zelf lezen. "Het is allemaal rustig verlopen". Met uitzondering van Vlissingen, dat dan weer wel. Dat is een standaard uitdrukking om u op een dwaalspoor te brengen. Vlissingen heeft de pijlen gericht op Stichting ROAT, dat per jaar 900.000 Euro aan subsidie ontvangt. Ik vraag mij dan gelijk af waaraan dit allemaal op gaat. Wat verdient bijvoorbeeld de "Directeur". Ik trek wel eerst mijn geiten wollen sokken aan voor ik de afkorting ga verklaren. Zo ik heb de grijze wollen sokken met open sandalen aan, het betekent : "Reach Out and Touch". Mooi toch, een prachtige naam voor 9 ton belasting geld. Nu nog een lijstje van gewonden door vuurwerk zeeland. Dan wordt het plaatje wat duidelijker. Het is du (NIET) rustig verlopen.
P van D (10-1-2017 om 15:54)
Jonge dus eigenlijk bedoeld het artikel ( de burgemeester ) dat we mazzel hebben het zo 'weinig' was !? Hoeveel gaar de gemeentelijke belastingen omhoog dit jaar dan ? Zeggen ze er niet bij natuurlijk om onrust te verkomen.. Ook de 'simpele' burger begrijpt wel wij dit weer allemaal gaan betalen.. Ik stel voor om de rekening bij de vuurwerkwinkels te leggen en het per noodverordening geheel te verbieden in Zeeland