Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis: 2 jaar voor oplichting met abonnementen

Toegevoegd: 21-04-2017, 16.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 22-jarige Middelburger J. van A. is vrijdag een gevangenisstraf van 2 jaar geëist vanwege diefstal, verduistering, mishandeling en oplichting.


Van A. zou in 2014 en 2015 mensen hebben opgelicht met telefoonabonnementen. Als Van A. eenmaal met een aanstaande slachtoffer contact had, vertelde hij dat hij of zij veel geld kon verdienen met het afsluiten van telefoonabonnementen waar een gratis mobieltje bij hoorde.

Van A. vertelde dat hij ervoor kon zorgen dat het afgesloten abonnement werd geannuleerd en dat hij dan het mobieltje voor een goede prijs kon verkopen. Van A. zou er vervolgens voor zorgen dat het geld bij het slachtoffer zou komen. Ook beweerde hij te kunnen sjoemelen met beltegoeden.

Dat alles van A tot Z was gelogen ontdekten de slachtoffer pas naderhand, toen ze met het afsluiten van meerdere abonnementen grote schulden hadden opgebouwd en geen cent van Van A. bleken te krijgen. In een verklaring stelde Van A. dat hij niemand had gedwongen om abonnementen af te sluiten en dat de slachtoffers hier zelf voor hadden gekozen.

De zaak tegen Van A werd bij verstek behandeld. Hoewel hij had aangekondigd te verschijnen verkoos hij op het laatste moment toch maar thuis te blijven. Twee Amsterdammers, die eveneens bij de oplichting betrokken zouden zijn, hoorden taakstraffen van 240 en 100 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen zich eisen. De financiële schade die Van A. zou hebben aangericht bedraagt volgens het Openbaar Ministerie (OM) meer dan 20.000 euro.

De rechtbank doet op 3 mei uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (22-4-2017 om 07:40)
Nu vraag ik mij eigen af wat moet er nu van zon ventje van 22 jaar terecht komen om zoveel slacht offers te maken om je zelf te verrijken met 22000 euro te stelen van de mensen die door hem zijn bedrogen en zelfs niet aanwezig te zijn bij de rechtbank.
mikel (22-4-2017 om 04:57)
waarom vastzetten,de gedupeerde wilden maar wat graag meewerken aan het oplichten van providers,en dat pakte anders uit dan verwacht.
Popeye (21-4-2017 om 21:15)
Zn slachtoffers lijken me anders ook niet zuiver op de graat.. zacht uitgedrukt.
Cookie-instellingen beheren