Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 68 km

Rijkswaterstaat test drone bij ongeluk A58

Toegevoegd: 14-06-2017, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Rijkswaterstaat heeft vandaag bij een verkeersongeluk op de A58 bij Kapelle getest met een drone. Deze maakte beelden van de verkeerssituatie.


Rond 11.10 uur raakte een voertuig van de weg. De bestuurder raakte gewond en de auto moest worden getakeld door een bergingsbedrijf. Het ongeluk gebeurde op een oprit dus van groot oponthoud was geen sprake. Voor de weginspecteurs van Rijkswaterstaat was het incident echter een goede gelegenheid om te testen met één van de drie drones die de wegbeheersorganisatie momenteel in ons land heeft.

Tijdens Concert at Sea in 2015 werd voor het eerst getest met een drone. Inmiddels wordt in de regio’s Zuid en Oost intensiever geëxperimenteerd met de op afstand bestuurbare vliegtuigjes. Speciaal opgeleide weginspecteurs bedienen de drones vanaf veilige afstand van de snelweg. De vliegtuigjes blijven altijd op minimaal 50 meter van de weg en gaan maximaal 100 meter hoog.

Met behulp van de drones wil Rijkswaterstaat de filevorming beperken, incidenten sneller oplossen en nog actuelere verkeersinformatie bieden. De videobeelden die met behulp van de drones worden gemaakt, kunnen live worden bekeken in de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. Hierdoor kan waar nodig worden aangestuurd op aanpassingen in wegafzettingen en omleidingen.

Tijdens het ongeluk van vanochtend was dit echter niet nodig; het verkeer op de A58 had geen hinder van het ongeluk en mensen die wilden invoegen op de snelweg konden gewoon passeren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (14-6-2017 om 23:31)
Niet zo'n goed idee Rijkswaterstaat met een drone vlak langs of boven een snelweg vliegen! Dit zal leiden tot afleiding van weggebruikers en juist voor extra ongevallen zorgen...
Cookie-instellingen beheren