Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Brand op kotter bij werf in Yerseke

Toegevoegd: 26-07-2017, 11.54 uur - Update: 26-07-2017, 13.45 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Bij scheepswerf Van Os aan de Dregweg in Yerseke is woensdag aan het einde van de ochtend brand uitgebroken op een kotter.

De eerste melding over de brand kwam rond 11.20 uur binnen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was brand ontstaan in het voorste ruim van het schip, de garnalenkotter N79 / Warrior uit het Belgische Nieuwpoort. De brandweer zette in eerste instantie in op het koelen van het schip en zette later een binnenaanval in.

Rond 11.55 uur werd formeel opgeschaald naar 'grote brand'. Er werden vier blusvoertuigen ingezet, onder meer om voldoende schuimvormend middel ter plekke te krijgen. Er kwam ook een ambulance ter plaatse maar dit was puur uit voorzorg; er raakte niemand gewond.

Rond 12.30 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren