Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inzamelingsactie voor gewonde vader en zoon

Toegevoegd: 23-10-2017, 20.10 uur - Update: 23-10-2017, 20.15 uur
Het ongeluk gebeurde op vrijdagavond 13 oktober.
Het ongeluk gebeurde op vrijdagavond 13 oktober.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op internet is een actie gestart om de familie financieel te ondersteunen waarvan de vader en een zoon op anderhalve week terug zwaargewond raakten bij een ongeluk in Middelburg.


Vader Jeppe (41) en één van de kinderen uit het gezin, de 6-jarige Mees, werden op de bewuste vrijdagavond 13 oktober op de Langevieleweg in hun woonplaats aangereden door een dronken 47-jarige automobilist uit Roosendaal.

Via de website www.doneeractie.nl wordt nu gevraagd om donaties. Familie en vrienden van moeder Lianda de Lange zijn de actie gestart en schrijft op de pagina dat de vader door het ongeluk vermoedelijk ook blijvend hersenletsel heeft opgelopen en dat de gevolgen van het ongeluk nog niet precies zijn te overzien.

Volgens de schrijvers van de oproep is de impact op het gezin enorm, mede omdat moeder Lianda kampt met lichamelijke beperkingen als gevolg van een ander zwaar ongeval. De organisator schrijft dat het gezin zal worden geconfronteerd met veel onvoorziene kosten en zullen die niet altijd worden gedekt door verzekeringen. Daarnaast kan uitbetaling van een letselschadeclaim lang op zich laten wachten.

Inmiddels stromen de donaties binnen. Via de website was rond 20.15 uur al ruim 16.000 euro opgehaald. Overigens gaat een deel daarvan naar de beheerders van de website.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
diana (24-10-2017 om 17:33)
Snap niet dat mensen zich hierover druk maken, de mensen zijn waarschijnlijk al enorm geholpen, met 8 euro van iedere 10. In deze wereld doet niemand meer iets voor niks...helaas, hoop dat er veel gedoneerd wordt, ze zullen het nodig hebben. Sterkte voor de moeder en andere 2 kinderen, en naasten
een gast (24-10-2017 om 15:50)
Het is een erg goed doel waar iedereen aan bij draagt die een donatie doet ,het is inderdaad erg jammer dat er van het gedoneerde bedrag ongeveer 10 % naar de beheerder van deze website gaat . En als er over het uit te keren bedrag ook nog belasting betaald moet worden dan gaat dat er ook nog af ,dat is te lezen in de algemene voorwaarden van deze website.
Jose (24-10-2017 om 11:42)
Het zou de web beheerders sieren om dit gratis te doen.
Henk Hopjes (24-10-2017 om 10:45)
Doneeractie.nl rekent 6% commissie en 85 cent transactiekosten per donatie. Dit betekent voor een bedrag van 10 euro dat men 60 cent commissie moet betalen, 73 cent inclusief BTW. Plus transactiekosten van 85 cent, 1,03 inclusief BTW komt het op een totaal van 1,76. Dit is op een bedrag van 10 euro een flinke hoeveelheid. En daarnaast houden ze het geld nog een maand vast waarover zij natuurlijk rente krijgen.
angie (24-10-2017 om 10:35)
ik wil graag een bedrag doneren voor de familie, maar niet voor de beheerders. Dus tja
mooie inzamelactie (24-10-2017 om 09:41)
Zo werkt dat hij crowdfunding, zoals de website omschrijft is dit om het platform te verbeteren en onderhouden. Het is een bedrijf en die mensen moeten ook een boterham verdienen. Ik vind het een bijzonder mooi initiatief om voor dit gezin een crowdfundingactie te starten! Complimenten aan de personen die dit georganiseerd hebben! Veel sterkte voor de slachtoffers
Cookie-instellingen beheren