Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 39 km

Rijverbod en taakstraf voor veroorzaken ernstig ongeval Tabaksweg Hulst

Toegevoegd: 21-03-2024, 16.27 uur
Rijverbod en taakstraf voor veroorzaken ernstig ongeval Tabaksweg Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 27-jarige D. D'h. uit Clinge een taakstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk een rijverbod van een jaar waarvan 11 maanden voorwaardelijk opgelegd. De man reed in 2021 een voetgangster aan.


Eind januari 2021 reed hij met twee passagiers op de bijrijderstoel over de Tabakstraat in Hulst en zag daarbij een overstekende voetgangster over het hoofd. Er volgde een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel: hersenletsel, diverse botbreuken, een gescheurde beenspier en een hoofdwond op. Volgens D'h werd zijn zicht belemmerd door zijn twee passagiers. In eerste instantie zou D'h. - hij reed 50 kilometer per uur -ook te hard hebben gereden, omdat daar een maximum snelheid zou gelden van 30 kilometer. Dat lag echter toch iets genuanceerder. In het proces-verbaal van de politie werd een ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 kilometer per uur genoemd. In een aanvullend proces-verbaal van bijna een jaar later wordt door dezelfde verbalisant opgemerkt dat in eerstgenoemd proces-verbaal een maximum snelheid van 30 kilometer per uur had moeten staan.  De rechtbank is dan ook van oordeel dat, gelet op de afgeplakte verkeersborden, niet valt uit te sluiten dat de geldende maximumsnelheid ten tijde van het ongeval nog 50 kilometer per uur was en pas daarna is aangepast naar 30 kilometer per uur.

Alles bij elkaar is de rechtbank van oordeel dat  D'h. zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. Daarom is D’h veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk een rijverbod van een jaar waarvan 11 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had 140 uur taakstraf waarvan 70 uur voorwaardelijk en een rijontzegging van twaalf maanden waarvan negen voorwaardelijk gevorderd.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (22-3-2024 om 10:54)
en weer zo een flutstrafje voor zo een ernstig ongeval .dit is te gek voor woorden
Cookie-instellingen beheren