Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie winkeldieven aangehouden Oostburg

Toegevoegd: 01-11-2017, 14.37 uur
Drie winkeldieven aangehouden Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft dinsdag in Oostburg drie mannen aangehouden voor enkele winkeldiefstallen. Men vermoedt echter dat zij meer diefstallen hebben gepleegd en is daarom op zoek naar eventuele andere slachtoffers.


Rond 15.30 uur meldde een bedrijfsleider van een winkel aan de Veerhoeklaan dat zojuist een winkeldiefstal was gepleegd. De bedrijfsleider liet opgeroepen agenten foto's zien van één van de daders en wees hen de vluchtrichting: het nabij gelegen woonzorgcentrum.

Op straat werd één van de agenten aangesproken door een voorbijganger. Hij had twee onbekende mannen gezien en bij de meldkamer werd doorgegeven dat de mannen in het woonzorgcentrum koffie zaten te drinken. De politie ging op het duo af en herkende één van de mannen van de foto die de bedrijfsleider had verstrekt. Omdat de andere man zich niet kon legitimeren werd ook hij aangehouden.

Enige tijd later zag een andere agent op de Markt een man lopen die voldeed aan het signalement dat winkelmedewerkers in de tussentijd hadden opgesteld. Een medewerkster van de bestolen winkel bevestigde vervolgens dat het ging om één van de daders. Ook deze man werd hierop aangehouden.

De eerste twee opgepakte verdachten zijn een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 40-jarige man uit het Franse Vannes. De laatste arrestant is eveneens een Fransman maar afkomstig uit Pontivy.

Volgens de politie hebben de daders enkele tassen achtergelaten en bleken deze afkomstig van andere winkels in Oostburg. In de tassen zaten vermoedelijk gestolen spullen. De politie denkt dat mogelijk nog meer winkeliers het slachtoffer van de drie zijn geworden.

Appgroep
"
De filiaalmanager van één van de winkels in Oostburg deelde namelijk een foto in een WhatsAppgroep met collega's. Hij kreeg gelijk reacties uit Kapelle, Kruiningen en Terneuzen. Zij herkenden de man op de foto en vertelden dat bij hen ook geprobeerd was om spullen te stelen", zo legt de politie uit.

Winkeliers die ook de dupe zijn geworden van het trio worden verzocht om de politie te bellen. Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze zijn ingesloten en worden vandaag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren