Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

GRIP 2 voor forse brand op terrein van Dow Benelux

Toegevoegd: 28-08-2006, 13.28 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HOEK - Op het terrein van Dow Benelux aan de Herbert H. Dowweg in Hoek heeft een forse brand gewoed. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 2.

De brand brak rond tien voor half één 's middags uit in het fornuis van één van de twee Ethyleenbenzeenfabrieken op het terrein. De oorzaak hiervan was een lek in een gasleiding. Doordat het ontsnapte gas vlam vatte ontstond een forse brand in de fabriek.

Direct nadat werd geconastateerd dat er brand uit was gebroken, werd de be-drijfsbrandweer van het chemieconcern ingezet. Al snel bleek echter dat er ook assistentie nodig was van de gemeentelijke en regionale brandweerkorpsen uit de omgeving.

De brandweer heeft waterschermen ingezet om te voorkomen dat de brand zich verder verspreidde. Diverse blusvoertuigen, een haakarmvoertuig en een ver-bindings-/commandowagen van de gemeentelijke brandweerkorpsen werden ingezet.

De hulpdiensten schaalden op naar de zogeheten alarmfase 2 en het sein "grote brand". Verder was er een GRIP 2-situatie van kracht. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De fabriek is als gevolg van de brand enige tijd onbruikbaar. Hoe lang de fabriek gesloten blijft kan het chemiebedrijf nog niet zeggen. Ook is er nog geen duidelijkheid over de totale schade. Vermoedelijk loopt deze echter in de miljoenen euro's.

Bij de brand werden ploegen uit Hoek, Sluiskil, Terneuzen en Westdorpe ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren