Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 11 km

Flikkendag in Gent trekt 100.000 bezoekers

Toegevoegd: 28-09-2003, 20.13 uur
Door: VRT Nieuws

GENT - De Flikkendag van TV1 in Gent heeft 100.000 bezoekers gelokt. Dat is dubbel zoveel als vorig jaar. Het centrum van de Arteveldestad was voor de gelegenheid autoluw. De Zeeuwse politie was ook op de dag aanwezig.

Er zijn volgens de "echte" Gentse politie ook zowat 17.000 flikkenpetten verkocht. De bezoekers konden kijken naar demonstraties van de hulpdiensten en uiteraard was er de vertrouwde parade van de acteurs uit de serie. Het was al de 5e Flikkendag in Gent.

Op tal van plaatsen konden de mensen de hulpdiensten in actie zien. De Vrijdagmarkt was omgetoverd tot een defensieplein, want ook het leger deed mee aan de Flikkendag. Het thema dit jaar was "Jeugd". De jongeren konden aan tal van activiteiten deelnemen.

Op de Kouter mochten de allerkleinsten achterop de moto van de agenten een ritje maken. Een aantal politie-agenten demonstreerden hoe ze met een hond hooligans aanpakken. Kortom, de oppervlakte waar de bezoekers van de 5e Flikkendag iets konden beleven, was dit jaar dubbel zo groot.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren