Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel dicht vanwege autobrand

Toegevoegd: 21-07-2018, 13.47 uur - Update: 21-07-2018, 15.08 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De Westerscheldetunnel is zaterdag in beide richtingen afgesloten geweest vanwege een voertuigbrand aan de Zeeuws-Vlaamse zijde.


De eerste melding van de brand op de Westerscheldetunnelweg (N62) kwam even na 13.30 uur binnen. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig in. Niet alleen de auto stond ook in brand, ook de berm vatte vlam. Rond 14.35 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. 

De beide tunnelbuizen waren lange tijd afgesloten. Ook de weg tussen het tolplein en de tunnel was dicht. Rond 14.30 uur kon de buis richting Borssele weer open. Omstreeks 15.10 uur volgde ook de buis richting Terneuzen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
automobilist (22-7-2018 om 16:54)
Jay en Terneuzenaar, behoren jullie tot die ambtenaren die interssant willen doen? Brandweer, politie en Rijkswaterstaat. Veiligheid is belangrijk, maar soms staan ze niks te doen of te ouwehoeren en het verkeer op te houden.
Jay (22-7-2018 om 00:47)
Heren de veiligheidsgekte zoals jullie het noemen is een noodzaak. Reddingsdiensten en brandweer moeten in dit soort gevallen vrij spel hebben voor als er iets mis mocht gaan. Dit soort zaken zijn vrij normaal in en rond tunnels en bittere noodzaak. Geloof me als jij als reddingswerker je ook nog zorgen moet gaan maken om verkeer op een andere baan of wat dan ook word veilig werken erg lastig door afleidingen. Heb respect voor onze reddingswerkers en brandweer en voor de veiligheidsmaatregelen er getroffen worden rond hun werkzaamheden! Geloof me als je ze ooit nodig heb en ze kunnen hun werk niet naar behoren doen door omstandigheden word je ook niet blij!
zeeuw (21-7-2018 om 20:20)
idd @jaapverkeer, ik heb daar 2 uur staan wachten, in de volle zon, tussen de toeristen...wordt een mens niet vrolijk van..... en die veiligheidsgekte woedt inderdaad rond de tunnel...…. tijd dat de politiek eens ingrijpt !
Terneuzenaar (21-7-2018 om 18:08)
Dat vindt ik wel Jaapverkeer, een brandende auto kan exploderen, de wind kan draaien, chaos alom.. Misschien een idee om bluswaterhydranten te plaatsen zodat blussen sneller kan zonder inzet brandweerauto? Je ziet maar weer hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn!
jaapverkeer (21-7-2018 om 16:20)
Gezien het feit dat ook de berm vlam vatte, was de voertuigbrand niet IN de tunnel. Ik ben dan ook verbijsterd dat de hele tunnel aan twee zijden wordt afgesloten. Dat duidt op een soort "veiligheidsgekte". Het was kennelijk ook niet zomaar eventjes maar meteen een uur. Denk ik te simpel als ik denk dat een goed blusvoertuig de auto in 5 minuten uitblaast en dat daarna het verkeer weer kan gaan rijden (netjes er om heen, auto wegslepen, borden in de tunnel op 50 o.i.d.?
Cookie-instellingen beheren