Omvang natuurbrand Vrouwenpolder valt mee

Toegevoegd: 25-07-2018, 00.25 uur

Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - In het duingebied langs de N57 bij Vrouwenpolder heeft dinsdagavond laat enige tijd brand gewoed. De omvang bleek uiteindelijk mee te vallen.

De brand woedde net voor de Veerse dam en werd rond 23.15 uur ontdekt. Al snel werd opgeschaald naar grote brand. Er werden drie tankautospuiten en twee waterwagens ter plekke gestuurd, maar toen de eerste blusploeg arriveerde bleek de omvang van de brand mee te vallen. De inzet van de tankautospuit en waterwagen van de post Serooskerke (W) bleek voldoende.

Nadat brandweerlieden eerst met hoge druk hadden geblust is met behulp van het waterkanon op de waterwagen nageblust. Even na middernacht konden de brandweerploegen inrukken. Ook de N57 kon toen weer worden vrijgegeven. De rijbaan van Noord-Beveland richting Walcheren was namelijk al die tijd dicht vanwege de brandweerwagens die op de weg stonden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (25-7-2018 om 01:25)
“ brand viel uiteindelijk wel mee “ tis dat wij optijd hadden gebeld en de brandweer er snel bij was, anders was het vuur veel en veel groter geweest, na 2 minuten was het al 3 bij 3 m.. toen de brandweer er was was het vuur al snel verspreid over de hekken die er staan.