Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

Vrouw en wielrenners ten val, één gewonde

Toegevoegd: 16-11-2018, 10.39 uur
Vrouw en wielrenners ten val, één gewonde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEIKANT - Een fietsster is donderdag gewond geraakt toen ze samen met een groep wielrenners ten val kwam in Heikant.


De wielrenners reden rond 13.55 uur over de Oud Ferdinandusdijk, komende uit de richting van Heikant en gaande richting Abdsdale. Vanuit de tegenovergestelde richting naderde een 71-jarige fietsster uit Axel. Vermoedelijk maakte ze toen de fietsers elkaar naderden van schrik een verkeerde stuurbeweging waardoor ze ten val kwam.

De vrouw werd door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. Ook enkele wielrenners kwamen ten val, maar zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Wel raakten verschillende fietsen beschadigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (16-11-2018 om 20:59)
Ik maak veel gebruik van fietspaden met een scooter,mountainbike,stadfiets.veel onverdraagzaamheid tegenwoordig van alle gebruikers merk ik wel.groepen wielrenners maar ook oudere echtparen op een E bike spannen de kroon.
Wielrenner (16-11-2018 om 20:51)
@AntiGSM, Wilerenner? Wie zijn dat? Rij je altijd netjes 30 in een woonwijk? Knap. Ga zo door. Je bent een voorbeeld voor de samenleving @Jacob, Welke schijf? Remschijf? @Anke Gouma, mede weggebruikers zijn ook een gevaar voor fietsers. @Truus, iedereen denkt dat het fietspad zijn eigendom is.
Richard Wullems (16-11-2018 om 20:04)
Nu even over ouderen op een fiets: Een reactievermogen van een slak Hun nek kunnen ze niet draaien Het belsignaal van de welwillende wielrenners met bel horen ze niet Zal ik nog verder gaan? Minstens zo gevaarlijk als een groepje wielrenners
AntiGSM (16-11-2018 om 16:28)
Wilerenners horen op een circuit, als wij automobilisten wat harder willen rijden dan toegestaan dan kunnen wij dat alleen ongestraft op een circuit doen. Dat achterlijke snelle gedoe met die fietsen begint behoorlijk iritant te worden! Rij je in een woonwijk netjes 30 met je auto dan flitsen de fietsers je voorbij al roepend naar andere weggebruikers dat ze aan de kant moeten gaan!
Anke Gouma (16-11-2018 om 13:53)
Grote groepen fietsers zijn ook een gevaar voor mede weg gebruikers.
Jacob (16-11-2018 om 12:54)
Het is dikwijls hetzelfde liedje met deze nep coureurs. Denken dat het hele fietspad van hun is. Ze hebben gewoon schijf aan andere fietsers.
Cookie-instellingen beheren