Weerbericht:
Bewolkt en mistig, later vannacht opklaringen en overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij ernstig ongeluk A58 Rilland

Toegevoegd: 23-11-2018, 20.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - De A58 is in de richting van Bergen op Zoom vandaag tussen Kruiningen en knooppunt Markiezaat lange tijd afgesloten geweest na een ongeval. De weg is rond 20.10 uur weer vrijgegeven.


Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur bij de afrit naar de parkeerplaats het Rak, terwijl het verkeer afwisselend langzaam rijdend en stilstond. Vermoedelijk reed een 35-jarige bestuurder uit 's Gravenhage achterop een andere auto. Door de klap raakten nog een derde en een vierde auto beschadigd. De bestuurders van de overige drie auto's zijn een vrouw (29) uit Zevenbergen, een vrouw (26) uit Kruiningen en een man (27) uit Oudehorne.

Voor het ongeluk zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Ook de brandweer is ter plaatse geweest. Bij het ongeval raakten vier mensen gewond, namelijk de man (35) uit 's Gravenhage en een 33-jarige inzittende in dezelfde auto, eveneens uit 's Gravenhage. Verder de vrouw uit Zevenbergen. Dit drietal werd met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Oudehorne werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde verder niet naar het ziekenhuis.

De weg lag na de botsing vol met brokstukken en glasscherven. De weg moest dan ook worden afgesloten voor het verlenen van eerste hulp en afvoeren van de gewonden, maar ook voor het sporenonderzoek van de politie, het bergen van de beschadigde auto's en het opruimen van de ravage.

Kort na het ongeluk liep volgens de ANWB de vertraging door de file snel op. Op het hoogtepunt van de file, rond 18.00 uur, moesten weggebruikers volgens de verkeersdienst rekening houden met meer dan een uur vertraging. Het verkeer dat de afslag naar de N289 al voorbij was toen de weg werd afgesloten stond daar lange tijd volledig klem, zonder een mogelijkheid om weg te komen. Vanaf 19.00 uur werden die weggebruikers over de vluchtstrook en via de naastgelegen parkeerplaats langs de plek van het ongeluk geleid, zodat ook zij hun reis konden vervolgen.

Om 20.10 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven voor het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Van drie automobilisten is een blaasproef afgenomen, zij hadden geen alcohol gedronken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750