Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Beginnend bestuurders zijn rijbewijs kwijt na dronken rit

Toegevoegd: 21-10-2006, 12.13 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag van maar liefst drie beginnend bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Omstreeks 01.14 uur vannacht werd een 19-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Hoofdstraat in Kortgene en werd daar gevraagd mee te werken aan een blaastest.


Hieruit bleek dat hij bijna vijf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs, dat hij net vier maandjes in zijn bezit had, meteen weer inleveren bij de politie. De man moet zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

Op de Haringvlietstraat in Zierikzee onderging, omstreeks 02.49 uur vannacht, een 20-jarige man uit Zierikzee hetzelfde lot.

Hij werd in voornoemde straat gecontroleerd en uit de blaastest bleek dat hij ruim vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Ook hij kreeg een dagvaarding mee en mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

In de Burggang in Middelburg werd ook een beginnend bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. De 19-jarige Middelburger had meer dan vijf keer teveel gedronken en kon zijn rijbewijs direct inleveren.

De man verklaarde een biertje te hebben gedronken…

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren