Weerbericht:
Perioden met zon en vooral morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zoekactie naar inbreker in Zierikzee

Toegevoegd: 03-02-2019, 12.00 uur
Zoekactie naar inbreker in Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Na een melding over een mogelijke inbraak in een woning in de Haringvlietstraat in Zierikzee hebben agenten zaterdagavond rond 18.45 uur in de woning een 37-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats kunnen aanhouden. Een tweede verdachte wist helaas te ontkomen.

Agenten waren snel na het binnenkomen van de melding bij de woning en zagen dat er daadwerkelijk werd ingebroken. Toen de inbrekers door hadden dat er politie was, probeerden ze te vluchten. Eén van de inbrekers sprong uit een raam, klom over schuttingen en rende weg in de richting van de Volkerakstraat.

Agenten hebben de wijk afgezet en naar de man gezocht. Daarbij hebben ze via Burgernet ook de hulp van het publiek ingeroepen en hebben ze gezocht met politiehonden, maar ze hebben de verdachte helaas niet meer gevonden.

De andere man kon in de woning worden aangehouden. Het betrof een 37-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had buit bij zich. De bewoners van het pand zijn later op de avond naar het bureau gekomen en herkenden de spullen die de verdachte bij zich had. Ze hebben aangifte van woninginbraak gedaan.

De politie heeft ook nog contact met de mensen van een woning verderop in de straat. De ontsnapte inbreker heeft op zijn vlucht in hun tuin diverse spullen omver gelopen die daardoor stuk zijn gegaan. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet en wordt zondag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans Grimbergen (4-2-2019 om 10:51)
En dan na verhoor loopt deze weer vrij rond, en kan dan weer door heel Europa zijn slag proberen te slaan, Mooi toch dat ze bij de EU horen, is dat niet makkelijk om zonder visum overal binnen te komen en lekker te gaan jatten. En zeker in Nederland toch, want daar zijn de straffen zeer laag als je uit het oost blok komt . of je nu steelt, iemand dood rijd met drank op. Fraude pleegt , Nederland gebruikt als pinautomaat, Moet ik nog verder gaan
Thera (3-2-2019 om 15:36)
Goed gehandeld van degenen die gebeld hebben over vermoeden van een mogelijke inbraak. Ook goede actie van politie dat men 1 dader ter plekke heeft kunnen aanhouden en spullen terug kunnen naar de eigenaar.