Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vooral morgen overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Aangereden jongetje(3) stak plots over

Toegevoegd: 09-04-2019, 15.38 uur
Het ongeval in Vlissingen gisteren.
Het ongeval in Vlissingen gisteren.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het driejarige jongetje dat gisteren werd aangereden in Vlissingen stak vermoedelijk zonder te kijken, tussen auto’s door, de straat over. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Het ongeval vond rond 17.30 uur plaats in de Duijvendrechtstraat. Een 37-jarige Vlissinger, die met zijn auto door de straat reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Direct zijn hulpdiensten gewaarschuwd door omstanders. Ook werd een traumahelikopter gewaarschuwd, maar die werd afgemeld toen bleek dat het jongetje door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Daar moest hij een nachtje blijven ter observatie. Over zijn toestand is niets bekend.

Agenten hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Van de bestuurder van de auto is een blaastest afgenomen. De man bleek niet te hebben gedronken. Ook werd een speekseltest van hem afgenomen. Uit die test bleek dat de man sporen van THC in zijn speeksel had zitten.

Op het politiebureau is bloed van de man afgenomen door een arts. Dit wordt opgestuurd naar het NFI. Dat instituut gaat onderzoeken in hoeverre de man (nog) onder invloed was van THC. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en kreeg een rijverbod van 24 uur. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (9-4-2019 om 19:50)
Hoe dan ook een bestuurder en in dit geval moet ten allen tijde op tijd kunnen stoppen. Anticiperen. Je moet er van te voren al met je gedachte bij zijn dat er een kind tussen de auto's vandaan kan komen in een woonwijk. Dus altijd een zodanige snelheid dat je op tijd kan stoppen. Hier had de remweg een halve meter mogen zijn. Niet meer. 30 is net te snel voor dit straatje
AD. (9-4-2019 om 18:48)
Of je als bestuurder nu wel of niet gedronken hebt of wel of geen drugs hebt gebruikt als zoeits gebeurd ben je altijd te laat maar de automobilist krijgt dan al snel de schuld al kan die hier dus helemaal niks aan doen.
Jokko van der Sneuk (9-4-2019 om 17:53)
ik begin sterk aan de aanschaf van een dash cam te denken... (niet toegestaan in Belgie) als bestuurder van een voertuig, heb je iets meer in handen als alleen je verhaal. thc / drank of pillen, kan ik niet goedpraten in het verkeer. hopelijk gaat het al beter met de 3 jarige.