Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duikers naar Goes na duikongeluk Oostvoorne

Toegevoegd: 05-05-2019, 17.55 uur
De duikers werden vanuit Oostvoorne met spoed naar Goes gebracht.
De duikers werden vanuit Oostvoorne met spoed naar Goes gebracht.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Twee duikers zijn zondagochtend met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht na een duikongeval in het Oostvoornse Meer bij Oostvoorne (Zuid-Holland).


Het duikongeluk werd kort voor 11.00 uur gemeld. Direct werden zowel de politie als de ambulancedienst, de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen. Volgens het politieteam Haringvliet was sprake van een onwel geworden duiker die door zijn buddy’s naar de kant werd gebracht. Vervolgens werd eerste hulp verleend aan zowel de onwel geworden duiker als een buddy.

Per ambulance zijn de beide slachtoffers onder politiebegeleiding naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis (ADRZ) in Goes gebracht. De trauma-arts reed mee in één van de ambulances waardoor ook de traumahelikopter Lifeliner 2 naar Goes moest komen. De politie meldde vanmiddag dat de twee in zorgwekkende toestand verkeerden.

In het ADRZ is het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie (MCHZ) gevestigd. In dit centrum kunnen duikers worden behandeld als er sprake is van decompressieziekte. Het centrum is naast het herkennen, onderzoeken en behandelen van chronische wonden namelijk ook gespecialiseerd in het behandelen van slachtoffers van duikongevallen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grimbergen (6-5-2019 om 11:37)
Om nog even verder te reageren. spreek ik uit ervaring wat een deco ongeval betreft bij een lage water temperatuur. Ik heb in het verleden duikexames afgenomen in de vinkeveenseplassen bij 2 graden water temperatuur. had een polar droogpak aan en heb door het steeds weer ophalen van een student van 6 meter diepte naar oppervlakte zo'n 10 maal gedaan ook de bents opgelopen. en nu praat ik over een diepte van maar 6 meter. dit was ook al fataal. Ik wil hier alleen maar iets mee duidelijk maken, dat het duiken in koud water een andere planning heeft wat diepte en tijd betreft. Je zult hier dan ook rekening moeten houden in de tijd dat je weer aan de oppervlakte kan komen. Duiken een leuke en mooie sport, maar niet zonder gevaren.
Grimbergen (6-5-2019 om 11:13)
Ik heb in het verleden zeer veel gedoken, onder andere ook in het Oostvoorse meer. Ik weet bijna wel zeker dat deze beide duikers een deco probleem hebben opgelopen. Het water is nog lang niet goed opgewarmd, daar door koelt je lichaam best wel af. Het gevolg is dat alles trager gaat worden binnen in het lichaam, dus ook bij druk verandering bij het opstijgen van een grotere diepte, waardoor je een langere deco tijd in acht moet nemen. dit plan je altijd voor je gaat duiken in, en bespreek dit samen met je buddy. de duik is dan aanzienlijk langer, en heb je er weinig aan gehad. een ondiepe duik van maximaal 10 meter is dan ook aan te raden, en je ziet zoveel meer. Dus ook veel leuker en ook veel veiliger. wens de beide duikers beterschap.
Popeye (5-5-2019 om 18:26)
Decompressieziekte .. ja, Oostvoornse meer is knap diep - de Noordzee haalt dat lang niet overal. Beterschap voor beiden!
Cookie-instellingen beheren