Weerbericht:
Vannacht opklaringen, vooral morgen overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drugsgebruiker zonder rijbewijs zit op dak auto

Toegevoegd: 06-05-2019, 07.31 uur
De rit van de man eindigde bij Perkpolder.
De rit van de man eindigde bij Perkpolder.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

PERKPOLDER - In Perkpolder heeft de politie zondagavond een Fransman aangehouden die onder invloed van drugs en zonder rijbewijs met zijn auto tegen de Zeedijk was gereden.

Meerdere getuigen belden rond 20.15 uur de politie met de melding dat de Fransman in beschonken toestand in een witte bestelauto zou zijn gestapt. Agenten gingen op onderzoek uit maar troffen de auto niet aan. Een half uur later werd echter gemeld dat een Fransman zich met zijn auto had vastgereden op de Zeedijk bij Perkpolder.

Ter plekke troffen agenten een witte bestelauto aan die tegen de Zeedijk stond. Op het dak van de auto zat een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij maakte volgens de politie een verwarde indruk en was het dak van de auto aan het poetsen met speeksel. Getuigen meldden dat hij ook tegen zijn eigen auto had geürineerd.

De agenten namen zowel een blaas- als een speekseltest af. De man bleek niet gedronken te hebben maar hij had wel cannabis gebruikt. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Een arts is daar naartoe gekomen om een bloedproef te doen. Op het bureau bleek de man ook geen rijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.F.M.Reuling (6-5-2019 om 11:38)
Iemand die zich niet op de bestuurdersplaats van een auto bevindt, kan wel bij die auto behoren, maar mag niet automatisch als bestuurder door de politie aangemerkt worden. Hij kan in dit geval o.a. de bijrijder zijn die aan het in en uitladen is, terwijl de bestuurder elders wat aan het doen is! Dus pas op met machtsmisbruik door de politie in zo'n geval!