Weerbericht:
Op de meeste plaatsen droog, in het zuidoosten kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder ongeluk N59 blies binnen de limiet

Toegevoegd: 30-06-2019, 13.58 uur
De bestuurder van de motor moest een ademanalyse doen.
De bestuurder van de motor moest een ademanalyse doen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De motorrijder die zaterdagavond door de politie werd meegenomen na een ongeluk op de Rijksweg (N59) bij Bruinisse had niet te veel alcohol op. Zijn bijrijdster raakte gewond.


De motorrijder, een 38-jarige man uit Dordrecht, kwam rond 23.25 uur in botsing met een 19-jarige automobiliste uit Stellendam. Het ongeluk gebeurde bij het punt waar de Grevelingendam en de Philipsdam samenkomen, volgens de politie omdat de motorrijder verzuimde voorrang te verlenen.

Een 43-jarige vrouw uit Zwijndrecht die bij de Dordtenaar op de motor zat raakte gewond. Ze is volgens de politie voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De motorrijder zelf raakte niet gewond. Hij moest wel mee naar het politiebureau omdat de agenten een ademanalyse wilde doen. De man blies echter een waarde onder de limiet van 220 Ug/l. De automobiliste bleef ongedeerd.

Bergingsbedrijf Ista werd ingeschakeld om zowel de auto als de motor te takelen. Rond 01.00 uur zat die klus er op. Omdat er sprake was van een olielekkage schakelde Rijkswaterstaat een ZOAB-cleaner in. Om veilig te kunnen werken werd ook een zogeheten botsabsorber ingezet. Een weginspecteur zorgde in de tussentijd samen met de politie voor een tijdelijke wegafzetting.

Vanwege de opruimwerkzaamheden was de weg richting het Hellegatsplein tijdelijk dicht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren