Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

EHBZ en strandwacht Vlissingen redden zeehond

Toegevoegd: 25-12-2003, 12.45 uur
Door: Roland de Jong & Albert Dijkstra [HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Woensdagavond omstreeks 18.00 uur werd aan het politiebureau te Vlissingen gemeld dat een jonge zeehond tussen de basaltblokken aan het Roeiershoofd te Vlissingen was gevonden.

 

Hierop is de EHBZ Zeeland en de strandwacht gewaarschuwd die het dier aldaar hebben weggehaald en diezelfde avond nog hebben overgebracht naar de zeehondencreche te Pieterburen.

 

Het dier betrof een ongeveer 3 weken jonge grijze zeehond (een huiler) welke door de storm van de afgelopen dagen bij zijn moeder is weggeslagen, vermoedelijk vanaf de Engelse kust. 

 

Zonder hulp had dit dier het absoluut niet overleeft, een zeehond van deze leeftijd is namelijk nog afhankelijk van moedermelk.

 

Tijdens het transport is het dier enkele malen gekoeld en door middel van een maagsonde van vloeibaar (baby) voedsel voorzien. Omstreeks 01.00 uur afgelopen nacht is het dier in Pieterburen opgenomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren