Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 77 km

Politie toont beeld vermoedelijke brandstichter

Toegevoegd: 20-09-2019, 14.02 uur
Het beeld van de bewakingscamera.
Het beeld van de bewakingscamera.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft camerabeelden vrijgegeven waarop een persoon te zien is die vermoedelijk verantwoordelijk is voor de brandstichting bij een woning in Zierikzee begin deze maand.


Op dinsdag 23 juli werd net voor middernacht ontdekt dat brand woedde bij een houtopslag aan de voorzijde van de woning aan de Grachtweg. De brandweer werd opgeroepen om te blussen. Omdat eerder op de dag tuinafval was verbrand, werd niet direct gedacht aan brandstichting maar in de nacht van zondag 1 op maandag 2 september woedde opnieuw brand. De politie startte daarom een onderzoek.

Op camerabeelden is volgens de politie de vermoedelijke dader te zien van de brand begin deze maand. Destijds merkten de bewoners rond 01.30 uur een brandlucht op. Ze gingen op onderzoek uit en zagen dezelfde houtopslag in brand staan. Ook dit keer werd de brandweer gealarmeerd. Eén van de bewoners ondernam in de tussentijd een bluspoging met een tuinslang.

De politie vraagt het publiek of zij de vermoedelijke brandstichter herkennen. Mensen die iets verdachts hebben gezien rond de branden worden ook gevraagd contact op te nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zierikzee (21-9-2019 om 19:14)
Michelle, De bewegende beelden staan op de site van de politie: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/september/08-brandstichting-zierikzee.html
Michelle (21-9-2019 om 12:42)
Dat is een duidelijke foto! Dertien in een dozijn! Schiet je niets mee op!