Automobilist stopt niet voor politie

Toegevoegd: 17-11-2019, 08.27 uur

De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.
De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige automobilist uit Axel achtervolgd en klemgereden. De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.

Agenten zagen rond 02.30 uur een Ford rijden over de Absdaalseweg. De bestuurder slingerde nogal en de agenten gaven de man een stopteken. Dit negeerde de automobilist en reed vervolgens door in de richting van Sint Jansteen. De politie zette vervolgens de zwaailichten en sirene aan, maar ook nu stopte de automobilist niet.

De politie heeft de auto vervolgens kunnen stoppen op de Verrekijker in Sint Jansteen. De bestuurder werd gelijk aangehouden. De passagier stapte uit de auto en rende weg. Meerdere agenten hebben nog gezocht in de omgeving, maar deze wist te ontkomen.

In de auto roken de agenten een sterke henneplucht. De auto is vervolgens doorzocht en bij de bestuurder is een speeksel- en alcoholtest afgenomen. De man testte positief op THC en cocaïne en er is dan ook een bloedproef afgenomen. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De bestuurder kreeg voor zijn rijgedrag de nodige bekeuringen, namelijk voor het geen richting aangeven, niet de verplichte rijrichting volgen, negeren stopteken, niet voldoende rechts houden en rijden zonder rijbewijs. Tegen hem werd tevens proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van drugs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (17-11-2019 om 11:08)
steeds meer van dit soort sukkels. hij zal maar tegen je auto aanrijden of erger.
Anonymous (17-11-2019 om 09:53)
Sowww jackpot aan boetes vd politie gisteravond 480+400+110+90+???=??? Eindejaarsprint is gestart be aware.