Weerbericht:
Vandaag buien, morgen eerst perioden met zon, later weer regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Al zeker 40 meldingen vanwege storm Ellen

Toegevoegd: 23-02-2020, 14.57 uur
Een ontwortelde boom bij de Dauwendaelselaan in Middelburg.
Een ontwortelde boom bij de Dauwendaelselaan in Middelburg.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In verband met de storm Ellen die momenteel over ons lans trekt zijn al enkele
tientallen meldingen binnengekomen bij de Zeeuwse hulpdiensten. Tot 15.00 uur werd de brandweer zeker 40 keer ingezet. Zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


Zowel de politie als de Veiligheidsregio benadrukken dat alleen 112 gemeld mag worden wanneer sprake is van gevaar voor mens of dier. “Als het niet spoedeisend is,  dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is”, aldus de Veiligheidsregio.

Volgens de Veiligheidsregio gingen de meeste meldingen over daken, dakranden, dakpannen, gevelbekledingen en dergelijke. Ook waaiden verschillende bomen om. “Onder andere in Middelburg is een boom op een auto gevallen”, aldus de VRZ.

De eerste melding van stormschade kwam vanochtend vanuit de Dauwendaelselaan in Middelburg. Na deze eerste inzet volgden er voor verschillende ploegen nog meldingen op diverse plaatsen in de provincie. De Boulevard Bankert in Vlissingen moest aan het begin van de middag worden afgesloten vanwege losgewaaide materialen van daken, gevels en dergelijke. De straat ging uit voorzorg helemaal dicht.

Net als bij de vorige storm waren er diverse meldingen in de gemeenten Middelburg en Vlissingen en werd de brandweer ook meermaals ingezet in Terneuzen. Ook op andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen was het raak.

Voor Zeeland heeft het KNMI nog tot 16.00 uur code geel afgekondigd vanwege 'gevaarlijk weer'. Er kunnen zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen. Aan zee komen lokaal windstoten tot 115 kilometer per uur voor. Maandag worden opnieuw windstoten verwacht. Dan geldt voor Zeeland tussen 13.00 en 21.00 uur opnieuw code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750