Weerbericht:
Perioden met zon en vooral in de oostelijke nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Beginnend bestuurder drinkt bijna 5,5x te veel

Toegevoegd: 21-03-2020, 08.08 uur
Beginnend bestuurder drinkt bijna 5,5x te veel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond op Walcheren iemand betrapt die bijna 5,5 keer te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De beginnend bestuurder moest op straat een blaastest doen. Nadat deze een alcoholindicatie had gegeven, werd op het politiebureau een ademanalyse gedaan. Hierbij bleek dat de beginnend bestuurder inderdaad te veel alcohol op had.

De persoon blies een waarde van 478 Ug/l waar 88 Ug/l is toegestaan: bijna 5,5 keer meer dan de toegestane limiet dus. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Ook zal deze op eigen kosten een zogeheten EMA-cursus moeten volgen: een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer. De kosten bedragen meer dan 1.000 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (21-3-2020 om 08:52)
NOOIT meer een rijbewijs geven