Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer Goes steunt stoomtrein

Toegevoegd: 22-12-2006, 22.09 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - De Goese brandweer heeft ondersteuning geleverd in de strijd om 1 miljoen Euro voor de restauratie van het monumentale tractiegebouw van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Woensdagavond kreeg de SGB te horen dat men toch was doorgedrongen tot de finale van de BankGiro Loterij Restauratie.

De BankGiro Loterij Restauratie is een serie tv-shows waarin de kijkers uiteindelijk één monument kiezen dat vervolgens 1 miljoen Euro krijgt voor een dringende restauratie. In de vijf voorrondes presenteerden zich totaal 15 monumenten die dringend aan restauratie toe waren, waaronder het SGB-gebouw.

Vijf objecten maakten kans op een plaats in de finale. In eerste instantie was het SGB-gebouw daar net niet bij. Doordat een wel genomineerd object van overheidswege toch een grote subsidie kreeg, drong de SGB alsnog door tot de finale.

Vandaag (vrijdag) moest dus in alle haast een allerlaatste presentatie over het SGB-gebouw worden opgenomen. Daarvoor kwam een cameraploeg van EndeMol naar Goes. Onder het motto 'help ons uit de brand' werd daarbij de Goese brandweer ingeschakeld. Er werd een brand in het tractiegebouw nagebootst en diverse SGB-vrijwilligers speelden de rol van slachtoffer.

Nadat de brandweer haar reddende werk had gedaan werd door alle aanwezigen nog een gezamenlijke oproep gedaan om tijdens de finale-uitzending te stemmen op het SGB-project.


De kijker beslist in de uitzending van zaterdag 24 december (aanvang 20.10 uur) door middel van stemmen per SMS of per telefoon. In tegenstelling tot de voorrondes, kan in de finale alleen TIJDENS de uitzending worden gestemd. U kunt op het restauratieproject van de SGB stemmen door het woord TREIN te SMS-en naar 7227 of door te bellen met 0909-0374.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren