Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 302 km

Gezonken boot is weer boven water

Toegevoegd: 21-12-2006, 18.07 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

HOOFDPLAAT – Het beunschip Jolanda is donderdagochtend door drie sleepboten naar Sluiskil gesleept. Het schip zonk een dag eerder in de Westerschelde bij natuurgebied De Hooge Platen na een aanvaring met een zandzuiger.

De Jolanda liep een gat op in de romp aan stuurboordzijde. Duikers hebben de afgelopen nacht bij laag water het gat kunnen dichten. Daarna is de resterende lading zand uit het schip gehaald. Vervolgens is er lucht in het schip gepompt waardoor het weer boven kwam drijven.

Drie boten – de Multratug 15, de Zephyrus en Multra Salvor - van bergingsbedrijf Multraship hebben het vaartuig rond half elf naar Sluiskil gesleept. Het beunschip zonk woensdagochtend in het Vaarwater van Hoofdplaat bij De Hooge Platen.

De schipper en zijn hulp werden tijdig door de reddingboot Christien van boord gehaald. De Jolanda uit Oud-Beijerland werd omstreeks kwart over acht aangevaren door de zandzuiger Vlieree van de firma Van Ouwerkerk uit Middelburg.

In het Vaarwater van Hoofdplaat wordt dagelijks zand overgeslagen in beunschepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren